Zakmes kopen als cadeautje

Zakmes kopen als cadeautje

Wil jij een zakmes kopen voor een vriend, partner of familielid? Zoek dan niet verder! Op knifestore.nl vind je tientallen soorten zakmessen in allerlei soorten en maten. Je vindt dus gegarandeerd het mes dat je zoekt. Ga jij een zakmes kopen als cadeautje? Dan is het slim om een aantal zaken in het achterhoofd te houden:

  • Wie gaat het mes gebruiken?
  • Wat zijn de hobby’s van de ontvanger?
  • Welke kleur kies je uit?
  • Wat is het budget?

In de eerste plaats moet je goed bedenken wie het mes gaat gebruiken. Waar heeft diegene een zakmes voor nodig? Stel je voor: je gaat een zakmes kopen voor een goede vriend, die vaak gaat kamperen. Die vriend heeft niets aan een mes net een recht lemmet, die heeft een gekarteld mes nodig! Met een gekarteld mes snijd je eenvoudig takken af, of zaag je planken in stukken. Je kunt ook een zakmes kopen voor je vader die houdt van klussen. Je bent dan op zoek naar een wat groter mes, met meer functionaliteit. Voor je een keuze maakt, moet je dus goed afwegen wie de ontvanger gaat zijn. In het verlengde hiervan liggen de hobby’s van de ontvanger. Door die goed te bestuderen, weet je precies wat voor type mes je nodig hebt. Zet iemand regelmatig in de garage meubelen in elkaar, dan is de kans groot dat diegene behoefte heeft aan een sterker mes met vergrendeling. Een mes met vergrendeling blijft altijd in dezelfde stand staan, om ongelukken te voorkomen. Kortom: een zakmes kopen als cadeautje is heel goed mogelijk, maar vergt wel een zekere mate van inspanning. Leer de ontvanger goed kennen en kies een mes dat aansluit bij zijn wensen! Op bovenstaande site krijg je meer informatie over individuele producten en hulp bij samenstellen van je bestelling.

Zakmes kopen: kleur en kosten

Dan zijn er nog twee andere zaken die meespelen: kleur en kosten. De kleur van een zakmes is heel persoonlijk, maar soms is een specifieke kleur ook beter vanuit praktisch oogpunt. Is het mes voor een vriend die altijd zijn sleutels kwijtraakt? Dan is het een idee om te kiezen voor een opvallende tint, zoals geel of lichtgroen. Heeft de ontvanger kleine kinderen? Dan is het niet alleen verstandig dat het mes beschikt over een vergrendeling, maar ook dat de kleur vrij neutraal is. Kleurloze producten trekken weinig aandacht. Ga je een zakmes kopen, dan merk je snel dat er verschillende prijsklassen zijn. Het is van belang om vooraf te bepalen hoeveel je wilt uitgeven, zodat je weet waar je naar moet zoeken. Een duurder zakmes is over het algemeen gemaakt van beter materiaal, maar dat is niet altijd het geval. Het kan ook zijn dat het mes beschikt over aanvullende functionaliteit. Je kunt dan bijvoorbeeld ook een flesje openmaken, of een touw doorknippen. Weet je niet wat je moet uitkiezen? Laat je dan goed informeren. Het duurste mes is lang niet altijd het meest geschikt in jouw situatie!

Denk aan de Europese regelgeving

Ga je een zakmes kopen voor een vriend in het buitenland? Zorg dan dat het mes in lijn is met Europese regelgeving. In sommige landen gelden andere eisen voor het bezit van een mes dan in Nederland. Wil je zeker weten dat het mes in heel Europa gebruikt mag worden? Kies dan voor een ‘Legal to Carry’ van Fällkniven. In vrijwel heel Europa zijn deze messen toegestaan. Lees je goed in, of laat je adviseren door een deskundige. Zo kun je altijd een zakmes kopen dat in overeenstemming is met de wet!