Onze digitale wereld wordt steeds opener en daarmee toegankelijk voor personen met slechte bedoelingen. SOCMINT Training geeft handvatten.

Onze digitale wereld wordt steeds opener en daarmee toegankelijk voor personen met slechte bedoelingen. SOCMINT Training geeft handvatten.

Op dit moment worden op de wereld miljarden berichten, tweets, mails en foto’s verstuurd. Naast deze enorme hoeveelheid data zijn miljoenen documenten onderweg van schrijver naar ontvanger waarbij in vele gevallen de inhoud niet voor iedereen is bedoeld. Om nog maar niet te spreken van geheime stukken die, indien bekend gemaakt, enorme schade kunnen veroorzaken. Die schade hoeft niet alleen gevolgen te hebben voor degene die de inhoud verstuurt of ontvangt, maar kan wereldwijd effect hebben. Om data enigszins te beschermen zijn allerlei methoden bedacht, die op basis van versleuteling de gegevens onleesbaar of onbegrijpelijk maken. Toch is het vrij eenvoudig om de beveiliging te omzeilen en achter de inhoud en bedoeling van geheime of vertrouwelijke documenten te komen. Om te begrijpen hoe data kunnen worden onderkend, is speciaal de  SOCMINT Training (Social Media Intelligence) ontwikkeld en deze training wordt verzorgd door de International Anti Crime Academy (IACA). De SOCMINT Training is speciaal bedoeld om te leren hoe data kunnen worden geïnterpreteerd en daarmee gevoelige informatie kan worden opgespoord. Men heeft geen idee hoeveel vertrouwelijke informatie wordt verstuurd en men denkt ook niet na over de gevolgen die het kan hebben indien deze informatie in verkeerde handen valt. SOCMINT Training leert te voorkomen en te herstellen.

Waarvoor dient de SOCMINT Training en wat is het leerdoel? Hoe belangrijk zijn de handvatten?

Bedrijven en organisaties die veel kwetsbare en gevoelige data beheren en vervolgens ook versturen, zijn zich niet altijd bewust van de risico’s die daarmee samenhangen. Gelukkig stijgt het besef de laatste tijd sterk en dat veroorzaakt vraag naar kennis op het gebied van dataherkenning. De SOCMINT Training is bedoeld voor iedereen die al dan niet beroepsmatig informatie of inlichtingen moet kunnen verzamelen en leidt cursisten op om gevoelige data op het net op te sporen en te vernietigen om te voorkomen dat de informatie in verkeerde handen valt. De SOCMINT Training beoogt vervolgens belangrijke handvatten te geven om een opdracht van een bedrijf goed te kunnen uitvoeren:

  1. Het traceren, monitoren en elimineren van ongewenste Social Media gedragingen,
  2. Het in kaart brengen, rapporteren en adviseren omtrent de getraceerde ongewenste online gedragingen.

Hiermee is de cursist in staat om een gedegen advies uit te brengen aan een opdrachtgever die zich bewust is van de gevaren van Social Media en de risico’s die worden gelopen met vertrouwelijke informatie. De SOCMINT Training wordt verzorgd door ervaren praktijkmensen die met behulp van geavanceerde software en uitgebalanceerde lesstof adequaat de leerdoelen realiseren.

De International Anti Crime Academy verzorgt naast de SOCMINT Training ook opleidingen en workshops op andere veiligheidsgebieden.

De International Anti Crime Academy (IACA) verzorgt niet alleen de SOCMINT Training maar diverse opleidingen op het gebied van Data Intelligence en Veiligheid. Hieronder ziet u het aanbid:

  1. Open Source Intelligence (Osint)
  2. Social Media Intelligence (SOCMINT)
  3. Human Intelligence
  4. Forensische Opsporing
  5. Internationale Veiligheid

De trainingen worden klassikaal verzorgd op een unieke lokatie door docenten die werkzaam zijn in de praktijk met erkende vakdiploma’s. Het IACA ontwikkelt voortdurend beroepsopleidingen en vaktechnische trainingen en de stof is altijd gebaseerd op de meest actuele kennis, procedures en recente wetgeving. Het IACA is onderdeel van een internationaal samenwerkingsverband en is geregistreerd bij het CRKBO, Het CPIO Nederland en is geaccrediteerd door het Ministerie van Veiligheid & Justitie. Daarnaast is het IACA lid van de International Association for Intelligence Education. Inschrijving op de trainingen, opleidingen en workshops kan digitaal op de website anti-crime-academy.com. U kunt uiteraard ook telefonische informatie krijgen op nummer  0161-712002. Mailen kan naar info@anti-crime-academy.com. De IACA is gevestigd aan de Ericssonstraat 2, 5121 ML te Gilze en Rijen.