Huis kopen zonder eigen geld

Huis kopen zonder eigen geld

Een huis kopen zonder eigen geld, kan dat eigenlijk wel? Veel mensen denken dat dit tegenwoordig niet meer mogelijk en gezien de huidige regelgeving is dat ook niet verwonderlijk. In het verleden was het zo dat je hypotheek een aantal procenten hoger kon zijn dan de aankoopsom voor je woning. Dat was erg handig, want dat stelde je in staat om de kosten die je als koper hebt te betalen. Je zult het waarschijnlijk wel kennen van de advertenties bij koophuizen, achter elke vraagprijs staat k.k., oftewel kosten koper. Dit zijn bijvoorbeeld de volgende zaken:

  • overdrachtsbelasting, momenteel twee procent van de koopsom
  • inschrijving in het kadaster
  • notariskosten voor de overdracht
  • lexwonen.nl

Een huis kopen zonder eigen geld was in het verleden nooit een probleem, omdat je dus bij je hypotheek niet alleen uitging van de koopsom van de woning, maar je kon een aantal procent extra krijgen. Daarmee kon je bovenstaande kosten en meer, zoals verhuiskosten en verbouwkosten, deels dekken. Tegenwoordig is daar echter verandering in gebracht. Je mag nu niet meer dan honderd procent lenen, waardoor je dus niet langer een extra potje hebt voor bovengenoemde zaken. Dat maakt dat een huis kopen zonder eigen geld erg lastig is geworden. Want waar betaal je immers anders de kosten koper van en je verhuiskosten en eventuele verbouwingskosten?

Huis kopen zonder eigen geld niet onmogelijk

Het mag duidelijk zijn, een huis kopen zonder eigen geld is erg lastig geworden. Maar dat betekent niet dat het volkomen onmogelijk is! Dit idee zul je echter wel krijgen als je een rondje maakt langs de diverse banken en hypotheekverstrekkers. Overal zul je te horen krijgen dat je toch echt een paar duizend euro eigen spaargeld moet hebben, om de genoemde bedragen te kunnen betalen. Zij zullen jou vertellen dat een huis kopen zonder eigen geld gewoon niet haalbaar is, om je vervolgens weg te sturen met de opdracht om eerst maar wat meer te sparen. Maar wat als nu jouw droomhuis te koop staat? Of als je gewoon nu iets moet kopen omdat je uit je huurwoning moet? Soms heb je gewoon niet de tijd om nog langer te wachten! En soms wil je ook gewoon heel erg graag verhuizen, vanwege de buren die je nu hebt of omdat je niet langer met bij je ouders thuis kunt wonen. Er kunnen heel veel verschillende redenen zijn waarom jij toch echt nu iets nodig hebt en dan heb je gewoon geen andere optie dan een huis kopen zonder eigen geld!

Lex Wonen

Wil jij een huis kopen zonder eigen geld? Dan moet je eens contact opnemen met Lex Wonen! Zij weten de manier om dit voor jou te regelen! Zij coachen jou bovendien bij het doen van het juiste bod, zoeken een geschikte bank voor je uit en een hypotheek die bij jou past! Door hun manier van werken, is een huis kopen zonder eigen geld zeker een mogelijkheid! Als jij dus ook graag een woning wilt bezitten, maar je hebt niet een paar duizend euro op je spaarrekening staan, dan is het dus zeker aan te raden om eens informatie bij hen in te winnen. Heb jij al een pand op het oog? Wacht dan niet te lang! De huizen gaan momenteel echt als warme broodjes over de toonbank en bij diverse makelaars is het al zo dat ze maar een zeer beperkt aanbod hebben omdat alles zo snel verkocht wordt! Wil jij een huis kopen zonder eigen geld in te hoeven brengen en heb je al een woning op het oog? Neem dan direct contact op met Lex Wonen!