Legionellavrije douchekop

Legionellavrije douchekop

Ben je een langere periode in het buitenland, of heb je de douche een tijdje niet gebruikt? Pas dan goed op voor legionella. Deze ziekte ontstaat in stilstaand water en kan een acute infectie aan de luchtwegen veroorzaken. Wanneer je een poos niet hebt gedoucht, kan de bacterie zich vermenigvuldigen in het water dat in de doucheslang zit. Laat de kraan in de zomer daarom eerst even goed stromen, voordat je onder de douche stapt. Wil je de kans op legionella verder verminderen? Kies dan voor een legionellavrije douchekop. Een legionellavrije douchekop bevat een speciaal filter, dat het aantal bacteriën zeer beperkt. Op RadaSafeNederland vind je een uitstekend exemplaar, met ingebouwd waterfilter. Wat zijn de voordelen van deze douchekop ten opzichte van de concurrentie?

  • 99,9% minder bacteriën
  • Veel capaciteit
  • Eenvoudig te vervangen
  • Directe aansluiting op de doucheslang

In de eerste plaats vermindert deze legionellavrije douchekop het aantal bacteriën met 99,9% (Log 7). Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken: hier komt niks meer doorheen. De douchekop beschermt niet alleen tegen legionella, maar bestrijdt ook alle andere bacteriën die mogelijk in het water zitten. Je doucht dus altijd met schoon en gezuiverd water. Daarbij heeft de legionellavrije douchekop van bovenstaande site een lange levensduur: 3x zo lang als soortgelijke artikelen. Dat komt door het speciale filter, met een capaciteit van maar liefst 5400 liter. Dat komt neer op gemiddeld 150 keer douchen. Douche je iedere dag ’s ochtends en ’s avonds, dan gaat het filter dus ongeveer 2,5 maand mee. Dit is wel een gemiddelde, de daadwerkelijke levensduur hangt ook af van bijvoorbeeld de waterkwaliteit. Wil je meer weten over deze handige douchekop? Klik dan op de link en lees er alles over!

Legionellavrije douchekop: filter vervangen

Na verloop van tijd zul je merken dat de waterkwaliteit afneemt. Dat is het moment waarop je het filter moet vervangen. Hoe doe je dat precies? De legionellavrije douchekop  is eenvoudig uit elkaar te halen. Je schroeft de kop van de slang en hebt direct zicht op het filter. Dat filter kun je vervolgens eenvoudig verwijderen en vervangen. Het is slim om eerst even goed te kijken hoe het filter bevestigd is, voor je dit loskoppelt. Zo weet je zeker dat je het nieuwe product op een goede manier plaatst. Een legionellavrije douchekop is voor iedereen geschikt. Je hoeft dus niet heel handig te zijn om het product te gebruiken! Extra filters zijn te bestellen op bovenstaande site, dus je komt nooit zonder te zitten. Tot slot kun je de legionellavrije douchekop rechtstreeks aansluiten op de doucheslang. Je werkt dus niet met ingewikkelde koppelstukken. Dat heeft als bijkomend voordeel dat je de kop altijd kunt blijven gebruiken: je raakt nooit een onderdeel kwijt. Ben jij benieuwd naar de precieze specificaties van bovengenoemd product? Surf dan naar bovenstaande site en bekijk de volledige opsomming. Daarin vind je meer informatie over levensduur, materiaal en gebruikswijze. Ook lees je meer over de speciale vervangfilters.

Ook bruikbaar bij lage waterdruk

Bij veel filters kan een te lage waterdruk voor problemen zorgen. Het water wordt dan niet goed gezuiverd, of komt helemaal niet meer uit de douchekop. Met deze vervangfilters is dat geen enkel probleem. Woon je in een oud studentenhuis op de vijfde verdieping? Dan is het filter toch gewoon te gebruiken! Het is fijn dat je altijd over een waterfilter kunt beschikken, wat je persoonlijke situatie ook is. Ons drinkwater in Nederland is gelukkig al van prima kwaliteit, maar het kan altijd beter! Ga snel naar bovenstaande site en schaf een legionellavrije douchekop aan!