Zonnescherm

Zonnescherm

Mensen die ramen op het zuiden hebben, weten dat het tijdens een warme zomer ook binnenshuis ontzettend warm kan worden. Wil je hier iets aan doen? Dan kan dit door gebruik van een zonnescherm of een andere vorm van zonwering. Er zijn verschillende soorten zonweringen verkrijgbaar, in de eerste plaats kun je dan al denken aan de optie om het binnenshuis of buitenshuis aan te brengen. Vervolgens heb je dan ook nog weer diverse mogelijkheden. Zo kun je binnen kiezen voor verduisteringsgordijnen, voor jaloezieën of voor shutters en voor buiten kun je denken aan:

  • knikarmschermen
  • uitvalschermen
  • markiezen
  • buitenjalozieën
  • screens

Het is dus niet zo dat je per definitie maar één soort zonnescherm hebt om uit te kiezen, je hebt de keus uit verschillende soorten schermen en verschillende andere oplossingen. Het is dus altijd raadzaam om na te gaan wat voor jouw specifieke situatie de beste oplossing is. Ieder gebouw is immers weer anders en wordt weer op een andere manier gebruikt, waardoor ook niet te zeggen is dat één specifieke optie van de verschillende zonweringen de beste is. Soms is een zonnescherm een goed idee, in andere gevallen kan bijvoorbeeld een verduisteringsgordijn een betere optie zijn.

Voordelen van een zonnescherm

Wat zijn nu de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden die je hebt? Een groot voordeel van het gebruik van een zonnescherm is dat je lichtinval houdt en dat jouw uitzicht behouden blijft. Kies je bijvoorbeeld voor verduisteringsgordijnen, dan kies je voor producten die echt de volledige lichtinval tegenhouden. Dat maakt dat de ruimte niet alleen koel blijft, maar dat het ook volkomen in het duister gehuld wordt. Dat is natuurlijk niet handig als je er zelf in verblijft, je wilt immers niet overdag in de zomer een lamp aan moeten doen om te kunnen zien waar je mee bezig bent. Bij een zonnescherm heb je van een dergelijk nadeel geen last, doordat de onderkant en, bij knikarmschermen en uitvalschermen, ook de zijkanten vrij blijven, kan er toch nog wat licht naar binnen komen. Bovendien bedekken ze het raam niet volledig, ze hangen er een stukje vanaf. Hierdoor kun je gewoon naar buiten blijven kijken en zien wat daar gebeurt. Dit alles terwijl het directe zonlicht, wat de meeste warmte oplevert, toch geweerd wordt. Zo houd je met een zonnescherm dus een aangename temperatuur binnenshuis, zonder dat je in het donker gehuld wordt en jij je uitzicht kwijtraakt.

SunGo Zonwering biedt verschillende oplossingen

Wil je een zonnescherm laten installeren, dan heb je nog weer verschillende opties, namelijk de markies, het knikarmscherm en het uitvalscherm. Het verschil tussen de laatste twee is dat de een onbuigbare armen heeft, die daardoor stevig zijn maar ook in de weg kunnen zitten. De markies verschilt van de andere twee in de zin dat deze geen rechte, maar gebogen armen heeft en dat deze ook aan de zijkanten over doek beschikt. Het zorgt daardoor voor een heel ander soort uitstraling en ook dat kan een punt zijn om op te letten als je een zonnescherm aan wilt gaan schaffen. Twijfel jij nog over welke optie in jouw situatie nu de beste is? Vraag dan eens advies aan de professionals van SunGo Zonwering. Zij hebben al vele jaren ervaring op dit gebied en weten daardoor als geen ander welke zonweringen het best geschikt zijn voor welke toepassingen. Je kunt bij dit bedrijf bovendien terecht voor vele soorten oplossingen om het warme zonlicht buitenshuis te houden, niet alleen schermen bieden zij, maar ook bijvoorbeeld jaloezieën voor binnen of buiten. Op hun site vind je informatie op het gebied van het zonnescherm en hun andere producten.