Waarom je peuter een loopfiets verdient

Waarom je peuter een loopfiets verdient

Als je op een mooie dag naar het park gaat, kom je vast en zeker een peuter tegen op een loopfiets. Een peuter die er vol enthousiasme op zijn kleine fiets vandoor gaat. Achter hem lopen zijn vader en moeder, maar die kunnen hem niet bijhouden. Ik vind het altijd erg leuk om te zien dat jonge kinderen zo veel plezier hebben met deze kleine fiets. Ik denk dat het voor elk kind een geschenk uit de hemel is omdat het kinderen ondersteunt bij de ontwikkeling en het een geweldige manier is van bewegen. En daarnaast is het mooi om te zien dat jonge kinderen hier zo veel plezier van beleven. Loopfietsen zijn heel goed voor jonge kinderen en het is dan ook niet zonder reden dat ze steeds populairder zijn geworden in de afgelopen jaren.

Waarom zijn loopfietsen goed voor peuters?

De meeste kinderen zijn rond de twee jaar klaar voor een loopfiets. Een normale fiets is natuurlijk veel te hoog gegrepen voor peuters maar deze fiets is een geweldig alternatief. Een loopfiets kost veel minder spierkracht voor peuters en voelt daarnaast ook een stuk veiliger omdat de voeten bij de grond kunnen. Kinderen die met deze fiets hebben geoefend leren ook eerder fietsen op een normale fiets. Dit komt doordat het evenwichtsorgaan wordt getraind bij de bewegingen op deze kleine fiets. Dit wordt meer getraind met een loopfiets dan met een fiets op zijwieltjes. Met een fiets op zijwieltjes wordt vaak scheef gefietst door kinderen en hierdoor wordt het evenwichtsorgaan dus niet goed getraind. Deze fiets is dus ontzettend goed voor het trainen van de motorische vaardigheden van jonge kinderen. Doordat kinderen het evenwichtsorgaan trainen verbeterd de motorische ontwikkeling. Het is daarnaast ook nog goed voor het ruimtelijk inzicht. Het bewegen op deze fiets gaat heel snel en kinderen bewegen zich over een grotere afstand. Hierdoor wordt het gevoel van snelheid en afstand getraind, dit verbeterd dan ook het ruimtelijk inzicht.  Kinderen krijgen een gevoel van vrijheid doordat ze zich op deze manier kunnen voortbewegen, ze bewegen veel sneller dan dat ze zelfstandig lopen. En dit geeft ouders natuurlijk ook wat vrijheid omdat de kinderen niet constant aan de hand hoeven mee te lopen.

De ontwikkeling van jonge kinderen

Voor peuters is het dus onwijs goed om een loopfiets te gebruiken. Naast dat het ervoor zorgt dat kinderen zichzelf kunnen ontwikkelen en groeien door de vaardigheden te vergroten, is het ook heel leuk. Peuters vinden dit een onwijs leuke manier van spelen en gaan dan ook met plezier mee naar buiten. Wil je iets aanschaffen dat de ontwikkeling van je kind vergroot? We zetten alle voordelen nog even op een rijtje:  

  • Het kost jonge kinderen minder spierkracht om op deze kleine fiets te fietsen op een normale fiets
  • Het geeft ouders een gevoel van vrijheid omdat kinderen niet steeds aan de hand mee lopen.
  • De motorische ontwikkeling verbeterd door de bewegingen van de benen en het trainen van het evenwichtsorgaan.
  • Kinderen leren eerder fietsen dan op een normale fiets.
  • Het is goed voor het ruimtelijk inzicht doordat ze afstand en snelheid beter kunnen inschatten.
  • Kinderen ervaren een gevoel van vrijheid doordat ze zich vrij kunnen bewegen
  • Peters vinden het onwijs leuk om de loopfiets te gebruiken
  • De buggy is niet meer nodig om telkens mee te nemen

Wheelzkids is de plek waar je een geweldige loopfiets kan aanschaffen voor peuters die je wilt ondersteunen bij de ontwikkeling. Een loopfiets is heel goed voor jonge kinderen. Twijfel dus niet langer en ga naar https://www.wheelz4kids.com/nl/loopfiets/