Train je hond via gedragstherapie voor honden

Train je hond via gedragstherapie voor honden

Als je een hond hebt, dan heb je vast van te voren het beeld gehad van een gehoorzame viervoeter die lekker makkelijk in de omhang is. Speels als het kan, maar gehoorzaam als het nodig is. Dit beeld ontstaat doordat veel honden inderdaad gehoorzame en trouwe dieren zijn. Loyaal en werkelijk ‘a man’s best friend’. Maar dat komt doordat de eigenaren van de honden de dieren goed hebben opgevoed. Een hond is niet vanaf de geboorte zomaar een trouwe loyale viervoeter. Ten eerste ontstaat die band pas nadat de hond deel uit gaat maken van het leven van zijn/haar eigenaar. Ten tweede moet de hond net als een ander levend wezen eerst leren. Een hond is echter een intelligent dier en je kunt dus bepaalde gedragspatronen aanleren en ook afleren. Sommige gedragspatronen zoals agressiviteit zijn uiteraard niet bepaald bevorderlijk. Gedragstherapie voor honden is dan ook helemaal niet zo vreemd. Een hond moet zich een beetje gedragen en het kan ook leuk zijn om je hond bijvoorbeeld in te zetten als speurhond. Daar moet een hond eerst ook voor getraind worden. Mocht je honden hebben en wil je gebruik gaan maken van gedragstherapie voor honden, dan kun je terecht bij service4dogs.nl. Hier kun je allerlei trainingen vinden voor je hond. Het is niet alleen een kwestie van je hond trainen terwijl jij aan de zijlijn toekijkt. Het is immers jouw hond. Je wilt dus ook met het dier kunnen samenwerken en je wilt ook met je huisdier kunnen communiceren. Door een cursus gedragstherapie voor honden te volgen, ontdek je ook waarom je huisdier doet wat hij doet. Je leert bepaalde gedragspatronen herkennen en zo weet je ook sneller wat je huisdier nodig heeft. Vaak is het een kwestie van onbegrip en gebrek aan communicatie dat de relatie tussen dier en baas verstoort. Als je de hele tijd ‘zit’ roept en je hond gaat niet zitten, dan ligt dat niet aan de hond. Het ligt vooral aan het feit dat je dier nooit heeft geleerd dat dit commando tot een bepaald gedrag moet leiden. De communicatie loopt in een dergelijk geval niet soepel, want je huisdier begrijpt niet wat je wilt of heeft een eigen (verkeerde) interpretatie. Dus wil je dat allemaal wat soepeler laten verlopen, dan kun je gebruik maken van gedragstherapie voor honden via service4dogs.nl.

Gedragstherapie voor honden regel je die service4dogs.nl

Als je dus op zoek bent naar gedragstherapie voor honden, dan kun je zoals gezegd terecht op de website van service4dogs.nl. Op deze site kun je in eerste instantie al veel meer te weten komen over de verschillende toepassingen van gedragstherapie voor honden. Zo kun je bij service4dogs.nl onder andere terecht voor:

  • Gedragsverandering
  • Cursus
  • Neuswerk
  • Privé training
  • BAT

BAT is bijvoorbeeld een cursus voor angstige of reactieve honden. Je ziet vaak honden die in hun jeugd niet goed zijn behandeld en soms zelfs zijn mishandeld. Deze ontwikkelen daardoor een zeer angstige houding tegenover mensen. Via gedragstherapie voor honden kun je deze angst langzaam maar zeker weer weghalen. Het is in dit geval dus een soort trauma dat je via gedragstherapie voor honden moet zien te herstellen.

Heb je vragen? Kom naar de site of neem contact op

Mocht je vragen hebben of wil je gewoonweg meer weten over gedragstherapie voor honden, dan kun je zoals gezegd terecht op de website van service4dogs.nl. Maar als je niet op de site kunt vinden wat je wilt weten, dan kun je uiteraard ook even via de telefoon contact opnemen met een medewerker. Deze kan je dan van alles vertellen en uitleggen over de werkwijze van service4dogs.nl.