Rouwkrans

Rouwkrans

Is er een geliefde van jou overleden, dan komt er heel veel op jou af. Je zult dan niet meteen denken aan het bestellen van een rouwkrans. Terwijl het toch wel heel fijn is om een mooi bloemstuk te hebben op het moment van de uitvaart. Is dat er niet, dan ziet het geheel er toch wat kaal en troosteloos uit. Maar wat voor soort bloemstuk kies je dan? Je hebt tegenwoordig heel veel verschillende mogelijkheden, wat in het verleden lang niet altijd het geval was. Zo kun je nu bijvoorbeeld kiezen voor een:

  • rouwkrans
  • liggend boeket
  • hartvormig bloemstuk

Welke vorm jij ook maar wilt, het kan altijd voor jou gemaakt worden. Niet alleen wat vorm betreft zijn er vele mogelijkheden, maar uiteraard ook wat betreft de grootte. Een te klein stuk kan op een grote kist niet mooi lijken, dan valt het heel erg weg in het geheel. Maar een te groot stuk moet je ook zeker niet hebben, vooral niet bij de kleinere kisten. Dan neemt het bloemstuk de aandacht weg van het geheel, het krijgt dan teveel de overhand. Bij het nadenken over de grootte van de rouwkrans of het rouwstuk moet je dus niet alleen nadenken over vorm en budget, maar ook over het formaat dat het meest geschikt is.

Rouwkrans in verschillende stijlen en kleuren

Daarnaast heb je bij een rouwkrans ook de mogelijkheid om uit verschillende soorten stijlen en kleuren te kiezen. In het verleden was het altijd de gewoonte dat de dag van een uitvaart een ingetogen, sobere dag was en daar werden de bloemstukken op aangepast. Er werd dan bijvoorbeeld voor een boeket gekozen dat alleen uit wit en groen bestaat. Dat is uiteraard nog altijd een prima optie, wit is tijdloos en klassiek en het ziet er eigenlijk altijd mooi uit. Maar tegelijkertijd is het zo dat een rouwkrans ook moet passen bij de overledene, het moet aansluiten bij zijn of haar persoonlijkheid en stijl. Soms heeft degene die overleden is zelf al wensen aangegeven met betrekking tot het bloemstuk, maar vaker zul je als nabestaande toch zelf wat moeten bedenken. Het is dan mooi om bijvoorbeeld voor een bloemsoort te kiezen waarvan je weet dat de overledene er van hield. Of om vrolijke kleuren te gebruiken, voor iemand die altijd heel vrolijk in het leven stond en die ook absoluut niet zou willen dat de dag van de uitvaart een treurig en sober geheel zou zijn. Een rouwkrans kan ook met fleurige bloemen gemaakt worden en het hoeft echt niet heel strak en ingetogen te zijn.

Mooi bloemstuk door Bloembinderij van der Hulst

Maar hoe werk je dit dan uit tot een mooie rouwkrans? Daar kan een goede bloemist, zoals Bloembinderij van der Hulst, jou bij helpen. Deze bloembinderij is zich bewust van de stress die het regelen van een uitvaart met zich meebrengt en van de moeilijkheid om een rouwstuk samen te stellen dat passend is. Jij kunt bij hen daarom uit een aantal standaard opties kiezen, maar je kunt ook een rouwkrans naar wens laten samen stellen. Je geeft dan bijvoorbeeld de gewenste vorm, kleuren en bloemen door en zij gaan dan aan de slag om hier een mooi geheel van te maken. Door hun expertise kun je er op rekenen dat het resultaat er echt mag zijn. Prettig aan deze bloemist is ook dat je zowel bij hen in de winkel kunt bestellen als online, dat laatste kan heel fijn zijn als je al zoveel te regelen hebt. Wil jij een mooie rouwkrans bestellen voor de uitvaart van een geliefde, dan kun je dit dus heel goed doen bij Bloembinderij van der Hulst!