Opvouwbare rolstoel

Opvouwbare rolstoel

Niet goed ter been zijn kan ontzettend lastig zijn, maar met een opvouwbare rolstoel kun je toch zoveel mogelijk je gewone gang blijven gaan! Sommige mensen zijn rolstoelgebonden vanwege een chronische aandoening en zij zullen hier waarschijnlijk ook niet meer uit komen. Voor anderen is het het gevolg van een blessure of een andere tijdelijke kwaal. Maar wat de reden ook is, je merkt dan al snel dat het niet zo eenvoudig is om overal naar toe te gaan zoals je dat gewend was. Met een opvouwbare rolstoel houd jij je wereld toch zo groot mogelijk. Heb je geen beschikking over een inklapbaar exemplaar, dan zul je een aangepast voertuig moeten hebben om de stoel mee te kunnen nemen ergens naartoe. Met de inklapbare varianten daarentegen, kun jij gewoon in de autostoel gaan zitten en kan iemand anders jouw stoel in klappen en in de kofferbak leggen. Zo kunnen jullie met het hele gezin of met de vriendengroep toch uitstapjes blijven maken zoals jullie dat altijd gewoon waren om te doen en dat is prettig, je wilt immers niet dat het je hele leven verandert. Met een opvouwbare rolstoel blijf jij zo mobiel mogelijk.

Varianten opvouwbare rolstoel

Als je een opvouwbare rolstoel wilt gaan kopen, dan moet je wel eerst weten dat er verschillende varianten op dit gebied te krijgen zijn. Zo bestaat er bijvoorbeeld verschil in:

  • de grootte van de wielen of banden die er onder zitten
  • de zitbreedte
  • de manier van inklappen
  • de mogelijkheid tot volledige demontage
  • de kleur waarin de stoel uitgevoerd is

Wat zijn nu belangrijke zaken om op te letten? In de eerste plaats is het natuurlijk van belang dat jij er goed in kunt zitten, de zitbreedte van de opvouwbare rolstoel moet dus ruim genoeg zijn. Echter ook weer niet zo ruim dat jij steeds alle kanten opschuift. Goed van tevoren je eigen maat opnemen is dus van belang. Een ander belangrijk aandachtspunt is de grootte van de wielen. De voorwielen zijn altijd klein, maar voor de achterwielen kun je kiezen uit grotere of kleinere varianten. Met de grote banden heb je de mogelijkheid om deze zelf voort te bewegen, terwijl je bij de kleine wieltjes altijd geduwd moet worden. Het ligt er dus aan hoe jij de stoel wilt gebruiken, wat voor jou de beste optie is. Daarnaast kan de opvouwbare rolstoel ook op verschillende manieren klein gemaakt worden. Sommige modellen kunnen alleen ingeklapt worden, terwijl bij andere ook de wielen afneembaar zijn of het hele apparaat zelfs volkomen demonteerbaar is. Afhankelijk van de grootte van jullie auto of kofferbak kun je bepalen wat de beste optie is.

Je vindt het bij Zorg en Gemak

Een volgende vraag is dan natuurlijk waar je nu eigenlijk een opvouwbare rolstoel kunt kopen. Je kunt hiervoor natuurlijk niet bij zo maar een willekeurige winkel terecht. Een uitstekende keus op dit gebied is Zorg en Gemak. Zij verkopen heel veel zorgartikelen en bieden een ruim aanbod aan rolstoelen. Daardoor is de kans zeer groot dat je bij hen een opvouwbare rolstoel kunt vinden die aan al jouw wensen voldoet. Kijk dus gewoon eens rond in hun webwinkel en vergelijk de verschillende mogelijkheden. Heb jij je keus gemaakt, dan kun je deze eenvoudig bestellen en krijg je hem snel in huis. Weet jij niet goed wat te kiezen? Vraag dan persoonlijk advies aan een van hun deskundige medewerkers. Zij kennen het aanbod goed en hebben veel ervaring hiermee. Zij kunnen jou daardoor uitstekend adviseren over welk type opvouwbare rolstoel de beste keus is voor jouw specifieke situatie!