Kinderoefentherapie

Kinderoefentherapie

Heb jij het idee dat jouw kind zich motorisch niet ontwikkelt zoals het zou moeten? Dan kan kinderoefentherapie zeker een oplossing vormen! Nu moet je niet meteen in de stress schieten als je ziet dat leeftijdsgenootjes van jouw zoontje of dochtertje meer kunnen, dat is helemaal niet vreemd. Alle kinderen ontwikkelen zich immers op hun eigen tempo en daar kan best wat verschil in zitten. Bij sommigen is het zo dat ze heel vroeg zijn met bepaalde dingen, anderen beginnen wat later, maar hebben dan in één keer een inhaalspurt. Het wordt pas echt een probleem als jouw zoon of dochter duidelijk sterk achter blijft bij de rest of op één bepaald gebied onhandig blijft. Dan is het raadzaam om eens te kijken of kinderoefentherapie uitkomst kan bieden. Denk dan bijvoorbeeld aan het moeite hebben met de fijne motoriek, zoals het vastpakken van kleine dingen. Ook het niet goed mee kunnen komen met de gymlessen kan er op duiden dat er iets niet helemaal in orde is, net als het maar niet leren om netjes te schrijven. Als het handschrift onduidelijk, of zelfs onleesbaar, blijft, dan is het echt verstandig om hier met behulp van kinderoefentherapie iets aan te doen.

Kinderoefentherapie of andere oplossing

Soms is kinderoefentherapie niet direct waar je voor moet kiezen, in sommige gevallen kan het ook helpen om jouw kind op een sport te doen. In verschillende gevallen is het zo dat het gewoon helpt om meer te bewegen en kan een sport bijdragen aan het verbeteren van de motoriek van kinderen. Dit is dus iets wat je zeker eerst zou kunnen proberen. Maar soms helpt ook dit niet en bij sommige problemen, zoals schrijfproblemen, is het hoe dan ook geen oplossing. Dan kun je beter kiezen voor kinderoefentherapie, waarbij er gewerkt wordt met oefeningen die echt sterk gericht zijn op het probleem dat jouw kind ervaart. Zo kan er bijvoorbeeld geoefend worden met het ontspannen van de schrijfhand, waardoor het schrijven soepeler zal gaan en het handschrift beter leesbaar zal worden. Als het nodig is, dan kan de therapie ook op school gegeven worden. Het klinkt misschien in dit digitale tijdperk wat vreemd om zoveel aandacht te schenken aan een goed handschrift, maar het is echt iets waar je je hele leven profijt van kan hebben en wat ook echt doorwerkt in de rest van je leven. Met kinderoefentherapie kunnen problemen vroeg verholpen worden en dat levert alleen maar winst op!

Kosten zijn gedekt

Merk jij bij jouw kind dat hij:

  • niet goed mee kan komen bij de gymlessen
  • moeite heeft met de fijne motoriek
  • maar niet leert om goed te fietsen
  • een onleesbaar handschrift heeft?

Dan kun je dus kiezen voor kinderoefentherapie! Je hoeft je geen zorgen te maken over de kosten die dit met zich meebrengt, deze worden namelijk gewoon vanuit de basisverzekering gedekt. Het zal jullie dus niets kosten en dat is fijn om vooraf te weten! Wil jij jouw kind naar kinderoefentherapie laten gaan, dan kun je kiezen voor B4Balance Oefentherapie. Je kunt hier naartoe met een doorverwijzing van je huisarts of een andere arts, maar je hebt niet per se een doorverwijzing nodig, je kunt ook gewoon zelf een afspraak maken via b4balance.nl. Er zal dan gekeken worden naar wat er precies niet goed gaat bij jouw kind en hier zullen dan gerichte oefeningen voor gegeven worden. Zo kan er heel gericht gewerkt worden en worden er meestal ook snel resultaten geboekt. Als bewegen bij jouw kind niet gaat zoals het zou moeten gaan, als je zoon of dochter sterk achterloopt op leeftijdsgenoten, dan is kinderoefentherapie dus echt een uitkomst!