Kan ik letselschade claimen?

Kan ik letselschade claimen?

Ben jij slachtoffer geworden van een ongeval? Dan is dit misschien wel een vraag die jij jezelf gesteld hebt: kan ik letselschade claimen? Vaak is dit wel het geval, zolang jij zelf niet de veroorzaker was van het ongeluk. Ongelukken zijn natuurlijk altijd heel erg vervelend, maar het wordt nog vervelender als jij hierdoor ook nog eens in de financiële problemen komt. Dit is niet nodig, hiervoor bestaat namelijk de mogelijkheid van letselschade claimen. Als jij geen schuld had, dan hoef je heel veel kosten als gevolg van het betreffende ongeval ook niet zelf te betalen, maar de tegenpartij moet dit dan doen.

Ongeluk gebeurt zomaar

Een ongeluk zit in een klein hoekje, het is niet voor niets dat dit een gezegde is. Je bent aan het werk en er gaat even iets niet helemaal goed en voordat je het weet lig je in de lappenmand. Of je loopt over de stoep en valt doordat je over een scheefliggende stoeptegel struikelt. Je rijdt rustig op je fiets en een automobilist ziet jou volkomen over het hoofd. Allemaal zaken die dagelijks gebeuren en allemaal gevallen waarin letselschade claimen mogelijk is. De tegenpartij zou in de genoemde voorbeelden je werkgever kunnen zijn, als deze de veiligheid op de werkvloer onvoldoende gewaarborgd heeft. Het kan ook je collega zijn, die de veiligheidsmaatregelen niet goed in acht heeft genomen. Struikel je over een losliggende stoeptegel? Dan kun je jouw letselschade claimen bij de betreffende burgerlijke gemeente. En bij verkeersongelukken is het natuurlijk de andere verkeersdeelnemer die jij voor gemaakte kosten aansprakelijk kunt stellen. Mensen overwegen deze mogelijkheid vaak te weinig. Heb je een botsing met je auto, dan zul je de kosten voor reparatie natuurlijk op de ander verhalen, maar wist je dat je onder meer ook ziektekosten kunt claimen? Je kunt vaak meer letselschade claimen dan je zou denken, maar als leek heb jij hier natuurlijk weinig verstand van.

Hulp bij letselschade claimen

Daarom is het altijd verstandig om een specialist op dit gebied in te schakelen op het moment dat jij betrokken was bij een ongeval, maar hiervan niet de veroorzaker was. De juristen van TOP Letselschade hebben veel ervaring en expertise op dit gebied en kunnen daardoor uitstekend de letselschade claimen voor jou. Hoe pakken zij dit aan? Ze volgen de volgende stappen:

  • een gesprek met jou om de persoonlijke situatie duidelijk te krijgen
  • het regelen van voorschotten bij de verzekering, zodat je in de tussentijd niet in financiële nood komt
  • het verzamelen van bewijs over het ongeluk
  • het bijhouden van een kostenoverzicht
  • de letselschade claimen bij de verzekering van de tegenpartij

Ze nemen jou dus heel veel werk uit handen en dat is prettig. Na een ongeval heb jij immers wel andere zaken aan je hoofd dan gedoe met verzekeringen. Doordat zij al het juridische werk oppakken, kun jij je gewoon gaan richten op je herstel en dat zal daardoor hopelijk ook wat sneller gaan! Je hoeft je geen zorgen te maken, zij zullen altijd een maximale letselschade claimen voor de materiële en immateriële schade die jij opgelopen hebt. Zo hoef jij je over de financiën geen zorgen meer te maken!