Een rijschool voor gehandicapten

Een rijschool voor gehandicapten

Een rijschool voor gehandicaptenMijn vrouw en ik hebben twee kinderen en onze jongste zoon is gehandicapt. Ik zat met hem in de auto toen hij 9 jaar was. Het was voor ons groen licht en wij reden over een kruispunt, helaas reed er iemand door het rode licht en raakte onze auto. Ik was erg gelukkig, want ik kwam er zonder ernstige problemen van af, maar onze zoon was niet zo gelukkig. Hij moesten dagenlang in het ziekenhuis blijven en we kregen te horen dat hij zijn rechterbeen nooit meer volledig zou kunnen gebruiken. Jarenlang zijn we naar een fysiotherapeut gegaan en hij heeft verschillende operaties gehad, maar hij kan zijn been slechts beperkt gebruiken. Hij kan hierdoor veel dingen niet doen die hij graag zou willen doen, maar we beseffen ook dat het ongeluk veel ernstiger had kunnen zijn. Daarom zijn we blij met wat hij nog kan en hij probeert zoveel mogelijk dingen nog te doen. Een van de dingen die hij graag wilde doen was autorijden. Hij is nu 21 jaar oud en wil graag zijn rijbewijs halen. Met een rijbewijs kan hij overal naar toe, zonder van ons afhankelijk te zijn. Een lange tijd dachten wij dat rijden zeer lastig voor hem zou zijn, maar we wilden het graag proberen. We hadden gehoord dat hij via een rijschool voor gehandicapten zijn rijbewijs kan halen. Met een speciale auto, die een rijschool voor gehandicapten heeft, kan hij alsnog lessen nemen en afrijden. We stelden dit aan hem voor en hij vond het een erg goed plan. We moesten nu alleen nog een rijschool voor gehandicapten in de buurt vinden.  

Autorijschool Kruisboog was de rijschool voor gehandicapten voor onze zoon

We zochten online of we een rijschool voor gehandicapten konden vinden. Normale rijscholen zijn er veel in onze regio, maar eentje van gehandicapten is lastiger om te vinden. Gelukkig vonden we de website rijschool-kruisboog.nl. Op de website lazen we dat zij aangepaste auto’s hebben, waarin mensen met een beperking kunnen rijden. Het leek ons verstandig om contact op te nemen met Autorijschool Kruisboog, dan konden we uitleggen wat de beperking van onze zoon is. We belden het nummer op dat we op de website hadden gevonden en we kregen een aardige man aan de telefoon. We legden de situatie van onze zoon uit en vroegen of ze ook les aan hem konden geven. De man legde uit dat dit geen probleem was, deze rijschool voor gehandicapten is gespecialiseerd in rijlessen geven aan mensen met een beperking. Alle auto’s zijn aangepast en de instructeurs hebben veel ervaring met het geven van rijlessen aan mensen met een handicap. We bespraken dit met onze zoon en hij wilde graag beginnen met lessen bij Autorijschool Kruisboog. We belden de rijschool weer en vroegen wanneer hij kon beginnen, vanaf de volgende week was al mogelijk. Onze zoon was een beetje gespannen van te voren, maar had er ook veel zin in.

Een goede rijschool

Onze zoon heeft een aantal weken lessen gehad en vindt het erg leuk om te doen. De lessen gaan erg goed en over een paar weken mag hij afrijden. We zijn blij dat we deze rijschool voor gehandicapten hebben gevonden, want zo krijgt hij meer vrijheid. Als hij zijn examen heeft gehaald, dan is hij minder afhankelijk van ons. Wij kunnen Kruisboog aanraden als rijschool voor gehandicapten

  • Alle auto’s zijn aangepast aan mensen met een beperking
  • De instructeurs hebben veel ervaring met lesgeven aan mensen met een handicap
  • Onze zoon is erg blij met de lessen en vindt het erg leuk om te doen