Drum workshop

Drum workshop

Ben jij op zoek naar een leuk idee voor een personeelsfeest of teambuildingsactiviteit? Overweeg dan eens het volgen van een drum workshop! Muziek zit eigenlijk in iedereen, of beter gezegd: ritme zit in iedereen. Het is heerlijk om met elkaar aan de slag te gaan met percussie, het geeft zeker veel schwung aan de dag! Het is weer eens iets heel anders dan de standaard activiteiten die vaak bedacht worden voor personeelsfeesten en voor teambuildingsactiviteiten. Als jullie ook gewoon eens op een ontspannen manier met elkaar ergens mee aan de slag willen gaan, zonder dat hier heel veel tekst en uitleg en gesprekken bij komen kijken, dan is een drum workshop echt een aanrader! Hoe helpt dit jullie nu op de werkvloer, wat is de toegevoegde waarde hiervan voor het bedrijf? Je zou kunnen zeggen dat een succesvol bedrijf is als een goede compositie: het volgt een ritme, het heeft originaliteit en de verschillende componenten werken goed samen. Als je met jouw collega’s een drum workshop gaat volgen, dan is het ook de bedoeling dat jullie samen een mooi stuk muziek creëren. Ieder doet daarbij zijn of haar eigen ding, heeft een eigen instrument en een eigen opdracht, maar als het goed wordt uitgevoerd, vormt het samen wel een mooi geheel. De overeenkomsten met een succesvolle samenwerking binnen het bedrijf zijn dus duidelijk!

Drum workshop voor scholen

Niet alleen voor bedrijven is het volgen van een drum workshop heel erg leuk, dit is ook echt een aanrader om te doen met andere groepen. Zo is het bijvoorbeeld heel goed toe te passen op scholen. Kinderen houden eigenlijk altijd van muziek, maar velen krijgen nooit de kans om hier zelf ook mee aan de slag te gaan. Dat is erg jammer, er valt immers zoveel te leren over verschillende soorten ritmes, over de oorsprong van bepaalde instrumenten en muziekstijlen. En over hoe je bepaalde muziekstromingen uitvoert. In een drum workshop kunnen leerlingen hiermee aan de slag gaan. Ze leren naar ritmes te luisteren en verschillende soorten hiervan te herkennen, ze leren bewegen op muziek en natuurlijk ook zelf muziek maken! Dit is niet alleen maar goed voor de muzikale ontwikkeling, uit onderzoek is gebleken dat muzikale vorming ook op andere hersengebieden een positieve invloed heeft. Een drum workshop laten houden op school is dus ook echt een uitstekend idee!

Ook voor andere groepen

Maar natuurlijk is een drum workshop ook voor andere groepen mensen heel leuk om te volgen. Je kunt dit bijvoorbeeld met een vriendengroep doen of je kunt hiervoor kiezen als de invulling van jullie familiedag. Het fijne ervan is dat iedereen mee kan doen, of je nu ervaring hebt met muziek of niet. De moeilijkheidsgraad hoeft niet hoog te liggen om samen toch iets heel moois te creëren! Heb jij interesse hierin? Dan is Drumdrumdrum het adres waar jij naar toe moet gaan! Zij zijn echt heel goed in het verzorgen van een drum workshop en doen dit voor veel verschillende groepen. Zij bieden programma’s aan:

  • voor bedrijven
  • op het gebied van educatie
  • voor particuliere groepen

Al hun programma’s zijn geschikt voor jong tot oud, waardoor dus echt iedereen mee kan doen! Ook de groepsgrootte maakt niet uit, zij kunnen het programma altijd aanpassen op de grootte van de groep die meedoet. Zo kunnen zij dus echt voor iedereen altijd een leuke dag verzorgen! De sfeer is altijd vrolijk en speels, zodat iedereen een fijne dag zal hebben! Drumdrumdrum.nl is dan ook een heel goede keus als jij jouw leerlingen meer bij wilt brengen op het gebied van muziek of als jij met jouw bedrijf of andere groep graag een drum workshop wilt volgen!