Wilt u graag uw alimentatie wijzigen?

Wilt u graag uw alimentatie wijzigen?

Wilt u de alimentatie wijzigen omdat u vindt dat u recht hebt op een hoger bedrag? Of bent u juist de partij die al jaren alimentatie betaalt en vindt u dat de tijd is aangebroken om een vermindering aan te vragen? Kijk dan eens op alimentatie-wijzigen.nl en doe de online check. U kunt daar namelijk invullen wat er in uw ogen niet helemaal klopt. Deze check is niet een invulformulier maar een stappenplan dat bestaat uit drie punten:

  • U komt bij ons op het kantoor in Utrecht langs voor een intakegesprek. Dit kan trouwens ook telefonisch als u te ver weg woont en u mag ons ook bij u thuis uitnodigen. We garanderen trouwens een landelijke dekking.
  • Dan wordt er een nieuwe draagkrachtberekening uitgevoerd op basis van de door u aangeleverde stukken. Denk aan uw inkomen, uw maandelijkse vaste lasten en de oorspronkelijke uitspraak van de rechter.
  • U krijgt op basis van deze gesprekken en documenten advies of alimentatie wijzigen mogelijk is. Ook schatten we in hoe hoog het nieuwe bedrag zou moeten zijn. Uiteindelijk is het aan de rechter om de alimentatie te wijzigen.

Met dit advies kunt u naar uw ex stappen. Het is nu duidelijk aantoonbaar dat u bijvoorbeeld te weinig geld van hem krijgt en u kunt aantonen dat u het alleen niet redt per maand. Mocht er geen gesprek mogelijk zijn of mocht hij of zij botweg weigeren om de alimentatie te wijzigen dan volgt een stap naar de rechter. In dat geval kunt u weer bij ons advocatenkantoor terecht want we dienen voor u een juridisch verzoek in bij de rechtbank.

De rechter is bevoegd om een uitspraak te doen over het alimentatie wijzigen

Het is natuurlijk erg prettig als u de alimentatie wijzigen kunt door te overleggen met uw partner. Uiteindelijk is het geld bedoeld om uw kinderen te helpen en daar wil uw ex vast en zeker aan bijdragen. Het kan wel betekenen dat er een compromis gesloten moet worden. Vaak willen ze iets meer invloed in belangrijke beslissingen of de kinderen vaker kunnen zien. Mocht u dat prima vinden dan kan de deal gesloten worden. Is er teveel oud zeer? Breekt er een ruzie uit door onbegrip aan beide kanten? Dan is een gang naar de rechter een logisch gevolg. Het is misschien pijnlijk maar u moet aan het welzijn van uw kinderen denken. Ook als u merkt dat uw partner hertrouwd is, zelfs een kind erbij heeft gekregen en een betere baan heeft dan is het misschien wel mogelijk om niet zozeer de alimentatie te wijzigen in de zin dat u meer moet betalen, maar juist minder. Natuurlijk, u wilt bijdragen want u wilt voor uw eigen kinderen zorgen maar dit moet wel binnen een nette marge blijven. Ook dan kan het lonen om met ons in contact te komen. We zullen hier zeker niet over oordelen want we vinden dat u het recht hebt om een fatsoenlijk bestaan te kunnen leiden naast alle leed dat een scheiding met zich meebrengt.

Dit zijn zaken waar u nooit te lang mee wilt wachten

Voor het alimentatie wijzigen kunt u dus bij ons terecht. We helpen u met het checken, het berekenen, de eventuele confrontatie en de verdere rechtsgang mocht dat noodzakelijk zijn. Gun uw kinderen het beste en dat kan doorgaans vaak alleen als u genoeg gelden hebt. En daarom is het alimentatie wijzigen uitermate belangrijk. U kunt trouwens op de hoogte blijven van veranderingen met betrekking tot het alimentatierecht door onze website in de gaten te houden. Vergeet dus niet de site te bookmarken.

Lees meer…