Wespennest verwijderen

Wespennest verwijderen

Afgelopen zomer zaten mijn vrouw en ik in de tuin. De kinderen waren leuk aan het spelen bij het tuinhuisje, toen we plotseling een kreet hoorde. Onze dochter kwam huilend naar ons toe gerend, wrijvend over haar arm. Toen we de aangedane plek onderzochten, bleek dat ze gestoken was door een wesp. We zochten er eerst eigenlijk niets achter. Zoiets komt natuurlijk wel eens voor. Toen onze zoon een paar minuten later echter ook werd gestoken, ging ik toch maar op onderzoek uit. Al snel zag ik het probleem: een groot wespennest onder het dak van het huisje. Het wespennest eigenhandig verwijderen leek me geen goed idee, dus ik besloot het nog even aan te kijken. De dagen daarop kwamen de wespen steeds dichter bij het huis en zorgden ze ook voor serieuze overlast. Ik werd onder mijn oksel gestoken en op een gegeven moment zat er zelfs een vast in het haar van mijn vrouw. Al snel was de maat vol; tijd om de ongediertebestrijding in te schakelen om het wespennest te verwijderen. Ik zou graag beschrijven hoe dat proces in zijn werk ging, om lotgenoten van informatie te voorzien. Welke stappen hebben wij gezet?

  • Zoektocht naar een geschikte bestrijder
  • Snel voor de deur
  • Probleem direct opgelost
  • Seizoensgarantie

Nadat ik even op het internet had rondgeneusd, ontdekte ik Beestjes Kwijt. Dit bedrijf maakt gebruik van een landelijk netwerk van ervaren bestrijders, die snel ter plaatse kunnen zijn. Dat leek me de beste oplossing, omdat het probleem snel verholpen moest worden. Op de site, wespennestverwijderen.com, vond ik een contactformulier en een telefoonnummer. Als snel had ik een lokaal bedrijf aan de lijn om het wespennest te verwijderen. Het contact verliep zeer soepel en voorspoedig. Ik kreeg echt het idee dat ik met experts te maken had, die wisten waar ze het over hadden. We maakten snel een afspraak om het wespennest te verwijderen.

Wespennest verwijderen: binnen een dag gepiept

Ik geloof dat ik op een dinsdag heb gebeld en op donderdagmorgen stonden ze al voor de deur. Ze kwamen langs met speciale apparatuur om het wespennest te verwijderen. Vooraf keken ze echter eerst of de wespen inderdaad overlast veroorzaakten. Het kan namelijk zo zijn dat de wespen na een aantal weken besluiten om een ander onderkomen te kiezen en dan hoeven ze natuurlijk niet bestreden te worden. Ze hadden echter al snel in de gaten dat de wespen inderdaad volop actief waren in en rondom ons terras, waardoor ze snel konden bevestigen dat we inderdaad een probleem hadden. Daarna ging het snel: de wespen uitschakelen en het wespennestverwijderen. Ik was blij dat ik niet zelf was gaan prutsen toen ik ze eenmaal bezig zag. Een wespennest verwijderen vereist toch wat specialistische kennis, die ik zelf absoluut niet bezit. Na een paar uur was de klus geklaard en na een paar dagen hadden we geen last meer van de wespen. Wanneer je een wespennest laat verwijderen, bestaat de kans dat de wespen terugkomen. Gebeurt dat in hetzelfde seizoen, dan wordt het nest nogmaals weggehaald, zonder extra kosten. Seizoensgarantie wordt dat genoemd! Heb jij ook problemen met een wespennest? Schakel dan de hulp in van Beestjes Kwijt! Zij brengen je in contact met een lokaal bedrijf dat je direct van dienst kan zijn.

Een wesp of een hoornaar?

Er zijn verschillende dieren die sterk op een wesp lijken. Denk bijvoorbeeld aan de hoornaar, de hommel of de steekvlieg. Deze dieren moeten op een eigen manier bestreden worden. Weet je niet met welke diersoort je te maken hebt? Op de site vind je een handig overzicht. Dankzij de afbeeldingen heb je direct uitsluitsel!