Openhaardhout voor knus vuur

Openhaardhout voor knus vuur

Velen zullen het ongetwijfeld eens zijn met het feit dat er weinig zo behaaglijk is als het stoken van openhaardhout in een mooie open haard! Uiteraard hoeven we dit niet per se meer voor de warmte te doen. Bijna alle woningen in Nederland beschikken immers over een centraal verwarmingssysteem, hetzij met radiatoren aan de muren, hetzij met vloerverwarming. Maar hoewel dit onze voornaamste manier van warmtevoorziening is, betekent dit niet dat er helemaal geen plaats meer zou moeten zijn van het stoken van openhaardhout in een goede houtkachel. In de eerste plaats is dit een aanrader om te doen omdat het gewoon een heel behaaglijke warmte geeft, het dringt veel meer in je lichaam door dan de warmte van een radiator en het kan je dan ook echt tot in je botten weer heerlijk opwarmen. Ideaal dus na een wandeling in de herfst of de winter! In de tweede plaats is een open haard een aanrader omdat het voor zoveel sfeer zorgt. Er zullen maar weinig mensen zijn die niet houden van het geluid van knetterend hout dat door vlammen verteerd wordt en van de oranje gloed die hierdoor door de ruimte verspreid wordt. Het zorgt echt voor een prachtige uitstraling en veel sfeer en daarom blijft het gebruik van openhaardhout in een geschikte haard voor veel mensen nog zo prettig!

Openhaardhout uitkiezen

Als je openhaardhout gaat kopen, maakt het dan nog wat uit wat je koopt? Jazeker, er zijn vele verschillende soorten bomen en dus ook houtsoorten en niet iedere soort heeft dezelfde eigenschappen. Sommige soorten branden heel snel weg en zorgen er dus voor dat je steeds weer opnieuw de kachel bij moet vullen. Andere doen er juist heel langer over en geven daardoor maar weinig warmte af. Dit zijn dus zeker punten om te overwegen. Denk dus eerst eens na over welke eigenschappen het openhaardhout voor jou moet hebben. Gebrek je het om het huis snel op te warmen? Dan is essenhout vaak een goede keus. Wil jij dat ieder houtblok heel lang brandt, dan kies je het best voor eiken. Wil je iets dat gemakkelijk aan te steken is en dat voor een mooi vlammenspel zorgt? Dan is berkenhout de juiste optie. Wat voor soort je echter ook kiest, belangrijk is dat het altijd heel goed droog is. Is dat niet het geval, dan zal het enkel gaan liggen smeulen en dan zal er heel veel rook vrijkomen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en op deze manier raakt jouw kachel en schoorsteen ook heel snel vies. Het belangrijkste punt om op te letten bij openhaardhout is dus dat het echt goed droog is!

De Haardhout Handelaar

Een open haard hebben is heel fijn, maar het vinden van geschikt openhaardhout kan nog wel lastig zijn. Het is niet iets wat bij veel winkels te krijgen is en bovendien kun je, waar het wel te koop is, vaak alleen maar kleine zakken kopen. Wat als je een grotere partij in één keer wilt hebben? Dan bestel je bij De Haardhout Handelaar! Je kunt bij hen terecht voor:

  • verschillende soorten openhaardhout, namelijk berken, eiken en essen
  • aanmaakhoutjes
  • aanmaakblokjes

Heb jij een kachel met een ruit erin? Dan kun je bij hen ook speciale reiniger hiervoor kopen. Met andere woorden, bij hen vind je echt alles voor het stoken van een houtkachel of open haard! Al het hout dat zij verkopen komt uit duurzaam beheerde bossen en kun je dus met een gerust hart stoken. Daar komt nog eens bij dat zij het openhaardhout gewoon bij jou thuis bezorgen. Daarom kies je dus voor De Haardhout Handelaar!