Onvergetelijke vakantie in een agriturismo in Toscane

Onvergetelijke vakantie in een agriturismo in Toscane

Tot vorig jaar had ik nog nooit van een agriturismo in Toscane gehoord. Nu ben ik net een paar weken terug van onze vakantie in een geweldige agriturismo in Toscane en ik wil niets anders meer. Met het hele gezin hebben we twee weken genoten van een fantastische plek op het prachtige Toscaanse platteland. Wij houden enorm van dieren, vers eten, Italiaanse wijn en natuur. Een vakantieverblijf op een boerenbedrijf was daarom de beste keuze ooit. Vooraf was ik bang dat de kinderen zich zouden vervelen en dat onze slaapplek te primitief zou zijn. Maar ik had geen gelijk. Er werden volop activiteiten georganiseerd en we sliepen in een luxe villa met alles erop en eraan. We hebben onze vakantie naar een agriturismo in Toscane gevonden bij My Italy. Dit is een website van een Nederlandse vrouw die al meer dan 10 jaar in Toscane woont. Ze biedt de mooiste agriturismo’s in de omgeving aan. Op de website www.myitaly.nl staat een breed aanbod van appartementen, villa’s en bed en breakfasts in heel Toscane. Omdat mijn kinderen waterratten zijn, kozen we voor een agriturismo aan het Comomeer. Het Comomeer is iets minder bekend dan het Gardameer maar net zo geweldig en mooi. Bij het Comomeer vonden we een mooie villa op een agriturismo in Toscane.

Veelzijdige activiteiten agriturismo Toscane

We hebben ons geen moment verveeld bij onze agriturismo in Toscane. Op de boerderij waar we verbleven was er een zwembad en een speeltuin voor de kinderen. Er liepen katten, honden en kippen rond en we konden gebruik maken van een barbecue. We hadden een geweldig mooi uitzicht op het meer. Als de kinderen aan het spelen waren, konden wij lekker genieten van een biologische wijn op het terras van onze villa. Een keer per week werd er door de eigenaren van de agriturismo in Toscane een wijnproeverij georganiseerd. De wijnen die we lekker vonden, konden we voor een aantrekkelijke prijs kopen. Daar hebben we nog de hele week van mogen genieten. Ook buiten ons verblijf hebben we ons uitstekend vermaakt. Op slechts een paar kilometer afstand lagen leuke dorpjes, restaurants en mooie plekken om te wandelen. Het is ook heel goed te doen om een dagje naar zee te gaan. We zijn een dag naar het strand geweest en hebben een bezoekje gebracht aan Castiglione della Pescaia. Dat is een van de mooiste badplaatsen in Toscane waar we ons uitstekend hebben vermaakt. We zouden er volgend jaar wel weer voor kiezen om een agriturismo in Toscane aan het meer te boeken. Deze omgeving vonden wij het mooist.

Service My Italy

De agriturismo in Toscane is ons niet alleen zo goed bevallen omdat het verblijf zo geweldig was. Mede door de uitgebreide service van My Italy was onze vakantie compleet. De eigenaresse heeft ons geholpen met:

  • Het vinden van een geschikte villa;
  • De keuze voor een leuke regio;
  • Tips voor dagjes uit;
  • Communicatie met de lokale bevolking.

Tijdens onze vakantie lukte het ons niet om een reservering te maken bij een restaurant. Voor de eigenaresse van My Italy was het geen enkel probleem om even na te bellen en de reservering te bevestigen. Ze heeft echt hart voor Toscane en voor haar klanten. Dat konden wij aan alles merken. Onze vakantie voor volgend jaar is al bijna geboekt. We hebben een paar opties via e-mail ontvangen. Er staan weer geweldige villa’s tussen dus wij kunnen niet wachten totdat we weer op vakantie kunnen naar een agriturismo in Toscane.

Lees meer…