Mijn ervaring met hypnotherapie

Mijn ervaring met hypnotherapie

Voor mijn gezondheidsklachten wilde ik een keer hypnotherapie uitproberen. Ik heb meerdere gezondheidsklachten en ik geloof dat ze allemaal aan elkaar gerelateerd zijn. Naar mijn idee worden al mijn klachten veroorzaakt door stress. De problemen die ik ervaar zijn:

  • Hoge bloeddruk;
  • Slaapgebrek;
  • Moeite met stoppen met roken;
  • Veel last van migraine;
  • Obstipatie.

Door de jaren heen heb ik verschillende behandelingen uitgeprobeerd om alle verschillende klachten los van elkaar aan te pakken. Door gebruik van medicijnen heb ik een betere stoelgang. Zowel een patch als kauwgum werken niet om te stoppen met roken. Voor mijn migraine heb ik heel veel verschillende soorten pillen uitgeprobeerd. Na al deze middelen geprobeerd te hebben, wilde ik kijken of er betere vormen van behandeling bestonden. Via een vriendin hoorde ik dat zij en haar man door hypnotherapie allebei goed geholpen waren tegen stressklachten. Ik ben me er steeds bewuster van geworden dat mijn klachten erger worden als ik meer stress ervaar. Daarom ging ik bij mij in de buurt op zoek naar een geschikte praktijk voor hypnotherapie.

De behandeling bij een praktijk voor hypnotherapie

Dezelfde hypnotherapie praktijk als mijn vriendin was geen optie omdat deze iets te ver weg lag. Via Google ben ik daarom gaan zoeken op hypnotherapie in mijn omgeving. Zo kwam ik terecht op de website www.hypnosepraktijk.net van Hypnose Praktijk. De reviews waren erg positief en door de website kreeg ik meteen een goed gevoel over de praktijk. Ik heb ze daarom direct gebeld en een afspraak gemaakt. Ik kon vrij snel bij ze terecht. Licht gespannen ging ik naar de behandeling omdat ik niet zo goed wist wat ik van hypnotherapie kon verwachten. Ik kende hypnose alleen maar via de televisie. Gelukkig werd het me heel snel duidelijk dat hypnotherapie vrijwel niets te maken heeft met hypnose zoals we het zien op televisie. Tijdens de eerste afspreek kreeg ik een uitgebreide toelichting over wat ik kon verwachten van de  behandeling. De therapeut zei dat hypnotherapie mij zou helpen door mij eerst in een extreem rustige staat te brengen. Vervolgens kon ze suggesties inbrengen die zouden doorwerken in mijn onderbewustzijn. Voor een effectievere behandeling moest mijn therapeut eerst goed weten wat mijn klachten waren. De eerste afspreek leek dus een beetje op een traditioneel psychologie gesprek. De therapeut vroeg naar mijn klachten, mijn gevoelens en mijn verleden. Ze vroeg naar gebeurtenissen en andere zaken waar ik in mijn leven nog nooit eerder aan had gedacht. Ze was op zoek naar de kern van het probleem. Tijdens de tweede sessie begon de hypnose. Een uitgebreide omschrijving laat ik hier achterwege, maar ik kan zeggen dat het extreem ontspannend was. Ik voelde me helemaal tevreden. De therapeut praatte over alles wat we besproken hadden tijdens de eerste sessie. Dit alles met het streven om mijn stress te verlagen. Inmiddels heb ik een aantal sessies gehad en moet ik thuis ontspanningsoefeningen blijven doen.

De resultaten

Zonder enige twijfel kan ik zeggen dat hypnotherapie mij geholpen heeft. Ik weet zeker dat mijn stressniveau lager ligt en dat ik beter met stress om kan gaan. Sommige gezondheidsklachten zijn ook duidelijk verholpen. Dankzij de behandeling ben ik gestopt met roken. Ik slaap ook veel beter dan voorheen, vooral als ik mijn ontspanningsoefeningen regelmatig doe. Uit onderzoek bij de huisarts bleek mijn bloeddruk een stuk lager te zijn dan eerst. Helaas zijn de migraine klachten soms nog wel aanwezig en heb ik af en toe nog moeite met de stoelgang. Maar omdat er nu al zoveel vooruitgang is, heb ik er vertrouwen in dat deze klachten ook snel af zullen nemen.

Lees meer…