Meer gemak dankzij een bandenstelling

Meer gemak dankzij een bandenstelling

Toen we besloten om een bandenhotel te beginnen in het noorden van Nederland, hadden we niet gedacht dat we zoveel klanten binnen zouden halen. Dit is het gedeelte van Nederland waar veel mensen immers gewoon zelf een bandenstelling in de schuur hebben staan. Maar we hadden het idee dat het in ieder geval het proberen waard was. Vanuit ons bandencentrum hebben we het hotel opgezet waar onze eigen klanten direct het eerste seizoen gratis gebruik konden maken van het bandenhotel wanneer zij nieuwe banden bij ons kochten, of via een van onze partners. Dit kwam kort in de media langs, maar we hadden geen hoge verwachtingen als we eerlijk waren. Binnen de kortste keren hadden we echter aanvraag voor meer dan 100 setjes. Dat kon prima, want de loods was groot genoeg en we hadden een leuke bandenstelling gebouwd. Maar dat laatste hadden we niet moeten doen. We merkten al snel dat het niet makkelijk was om de banden in en uit de stellingen te krijgen en ook het schoonmaken van de banden was af en toe een compleet drama. Na een seizoen besloten we om het anders aan te gaan pakken. We wilden onze klanten het allerbeste leveren en dat kan alleen wanneer wij zelf gebruikmaken van de juiste materialen en mogelijkheden.

Een professionele bandenstelling

We besloten om te investeren in een professionele bandenstelling. Een flinke klap met geld voor een bedrijfje als dat van ons, maar we hadden al snel door dat dit dingen mogelijk zou gaan maken die we niet voor mogelijk gehouden hadden. Allereerst konden we in een keer veel meer setjes met banden kwijt in de loods, omdat het systeem speciaal opgezet is voor banden. Geen beschadigingen aan de banden, makkelijk schoonmaken, eenvoudig labels bekijken en geen problemen meer met het plaatsen of ophalen van de banden uit de bandenstelling. Maar we kwamen erachter dat er nog een groot voordeel was. Het was nu ook ineens mogelijk om nieuwe banden direct op voorraad te houden door samen te werken met een bandendistributeur. Deze plaatst alle banden in de bandenstelling op een speciale manier zodat wij de banden direct kunnen verkopen. Dit heeft er weer toe geleid dat we nu de banden makkelijker en sneller kunnen verkopen dankzij het internet omdat we hier ook de opties voor vrijgemaakt hebben, mede dankzij Jeroen, die vanuit Groningen werkt. Op die manier heeft de bandenstelling ervoor gezorgd dat ons bedrijf niet alleen nu verder kan groeien, maar dat ook de toekomst ineens bijzonder veel interessante mogelijkheden biedt. Ook voor extra uitbreidingen en dat is altijd leuk meegenomen.

Wat kun jij van ons verwachten?

In de toekomst gaan we verder uitbreiden. Hoewel er veel mensen zijn die gevraagd hebben of we ook reparaties en schadegevallen gaan doen, is dit helaas niet mogelijk. We blijven ons bezighouden met het verkopen en wisselen van autobanden en zullen in de nabije toekomst nog een loods aanschaffen waarin ook een bandenstelling komt te staan. Op die manier willen we eerst zorgen voor genoeg capaciteit voordat we verder uit gaan breiden. Dit zullen we doen door gebruikte banden te kopen en deze te koop aan te bieden wanneer we deze aan een grondige inspectie onderworpen hebben. We hebben namelijk gemerkt dat hier vraag naar is. Lang niet elke automobilist rijdt genoeg om de keuze voor nieuwe autobanden aantrekkelijk te maken en wij willen een betaalbaar alternatief aanbieden voor de mensen die gewoon af en toe de auto nodig hebben. Dankzij de mogelijkheden die we nu hebben met onze bandenstelling, en die we nog gaan kopen, gaat er een compleet nieuwe wereld open.