Kies voor gezond én lekker; kies voor rauwmelkse yoghurt

Kies voor gezond én lekker; kies voor rauwmelkse yoghurt

Als je lactose intolerant bent, dan kun je in de regel geen melk drinken en melkproducten eten. Maar dat komt eigenlijk alleen maar door regelgeving uit de jaren 50 van de vorige eeuw. Dat betekent niet dat jij door die regelgeving nu lactose intolerant bent. Dat is gewoon onderdeel van jouw biologie. Maar melk is niet per se een taboe als je inderdaad last hebt van lactose intolerantie. De regelgeving uit de jaren 50 heeft er namelijk voor gezorgd dat melk nu onder alle omstandigheden verhit moet worden. Dit verhitten duiden we aan met termen als pasteuriseren of steriliseren. Voor de jaren 50 werd dit dus niet gedaan en als het al werd gedaan, dan was het zeker niet verplicht. Maar doordat er onder de koeien in die tijd tuberculose heerste, moesten de bacteriën in de melk allemaal gedood worden. Daarom ging men de melk verhitten. De tuberculose onder de runderen is dus de oorzaak dat we nu nog altijd melk verhitten. Maar op het moment dat je melk gaat verhitten, dan kun je geen onderscheid maken tussen slechte bacteriën en gezonde voedingstoffen of goede bacteriën. Alles gaat dus dood en dat is de reden dat, als je lactose intolerant bent, geen melk kunt drinken. Het is namelijk zo dat tijdens het verhitten ook de stof lactase wordt vernietigd. Deze stof is echter verantwoordelijk voor het afbreken van lactose. Dat betekent dat je dus wel gewoon rauwe of gefermenteerde melk kunt drinken. Want in deze melk is de stof lactase nog altijd aanwezig. Dat betekent dat de lactose wordt afgebroken en daardoor heb jij geen last van lactose als je melk drinkt. Dat is prettig om te weten, want hoewel de wetgeving uit de jaren 50 nog altijd van kracht is, zijn er steeds meer producten die worden gemaakt met rauwe melk. Daardoor kun jij, ook als je lactose intolerant bent, prima genieten van rauwmelkse yoghurt en andere melkproducten. Nu is het zo dat rauwe melk niet in supermarkten verkocht mag worden. Toch kun je in de supermarkt wel gewoon rauwmelkse yoghurt kopen. De wet is daarom niet heel zuiver en dat heeft ook te maken met het feit dat de wet eigenlijk verouderd is. De situatie waarin het nodig was om melk altijd te verhitten is immers allang voorbij. Omstandigheden en technieken zijn anders en verbeterd en dus kunnen we net zo goed weer rauwe melk gaan drinken. Rauwe melk kun je echter alleen bij de boer kopen, maar voor rauwmelkse yoghurt kun je bij verschillende winkels in Nederland terecht.

Rauwmelkse yoghurt koop je eenvoudig in je eigen stad dankzij Raw Milk Company

Als je rauwmelkse yoghurt wilt kopen, dan heb je geluk. De Raw Milk Company heeft namelijk verschillende verkooppunten verspreid over heel Nederland. De rauwe melk zelf kun je kopen via de boerderij behorende bij deze onderneming of via een speciaal abonnement. Maar de rauwmelkse yoghurt en andere rauwmelkse producten kun je gewoon via een winkel bij jouw in de buurt bestellen. ben je nieuwsgierig waar je deze winkels kunt vinden, surf dan snel n aar rawmilkcompany.nl en klik op het kopje met winkels. Vervolgens kun je meteen zien waar de winkels zich bevinden in jouw omgeving. Mocht je in Leeuwarden wonen, dan heb je de keuze uit 1 winkel, maar in Groningen heb je de keuze uit 4 winkels.

Koop de lekkerste rauwmelkse yoghurt

Surf dus snel naar rawmilkcompany.nl, ontdek waar jij jouw rauwmelkse yoghurt kunt kopen en geniet weer optimaal. Verder kun je op de site van rawmilkcompany.nl ook terecht voor informatie over: