Impregneermiddel

Impregneermiddel

Impregneermiddel voor o.a. hout en alle muren - Polykit

Heb jij een bakstenen huis? Dan is het echt aan te raden om de buitenmuren te behandelen met een speciaal impregneermiddel! Veel mensen zijn zich er helaas te weinig van bewust hoeveel onze woningen te lijden hebben onder de barre weersomstandigheden. Maar water kan echt enorm veel schade aanrichten en voor flinke problemen zorgen. Als je hier geen maatregelen tegen neemt, dan kan het niet alleen schadelijk zijn voor je woning, maar ook voor je gezondheid. Dat is natuurlijk iets wat je wilt vermijden, dus is het inzetten van een impregneermiddel geen overbodige luxe. Mensen denken vaak dat een vochtprobleem oplossen heel ingewikkeld is, maar dat hoeft het absoluut niet te zijn. Het hangt er maar net van af van wat voor soort probleem jij last hebt. Komt het vocht via de buitenmuur, dan is een behandeling van deze muren vaak voldoende om het op te lossen. Dit kun je laten doen, maar je kunt er ook zelf mee aan de slag gaan. Met het juiste impregneermiddel zorg jij snel voor een goede bescherming!

Problemen als je geen impregneermiddel gebruikt

Van wat voor soort problemen kun je nu last krijgen als jouw buitenwanden niet behandeld zijn met een speciaal impregneermiddel? In de eerste plaats kan er schade ontstaan aan de bakstenen van de buitenmuur. De regen slaat daar tegenaan en het vocht kan dan in de voegen en in de stenen gaan zitten. Hierdoor kunnen er mossen op gaan groeien, maar ook kunnen er scheuren ontstaan op het moment dat het direct na flinke regen wat gaat vriezen. Water zet bij bevriezing immers uit en daardoor scheurt de steen. Maar je gebruikt impregneermiddel niet alleen om dit te voorkomen, je gebruikt het ook om ervoor te zorgen dat het vochtprobleem niet naar binnen trekt. Het regenwater kan namelijk echt van buitenaf door de muur heen trekken en zo kun je last krijgen van veel vocht binnenshuis. Dit zorgt voor een zeer onaangenaam leefklimaat, het zorgt voor het groeien van schimmels en voor muffe luchten. Behang kan los gaan laten, er kunnen vochtplekken op de binnenmuren komen, er kan schimmel ontstaan op meubilair. Dit zorgt niet alleen voor veel schade, maar ook voor gezondheidsklachten. Dat wil je natuurlijk absoluut voorkomen! Bovendien is het ook nog eens zo dat een vochtige ruimte lastig te verwarmen is, waardoor je met hoge stookkosten te maken krijgt. Ook isoleert een muur die niet is behandeld met impregneermiddel niet goed.

Kies voor Polykit

Reden genoeg dus om met een goed impregneermiddel aan de slag te gaan! Wil je de klus zelf uitvoeren, dan kun je het best kiezen voor het gebruik van Polykit. Dit merk biedt jou verschillende voordelen:

  • het gaat wel 15 jaar mee en is daardoor erg duurzaam
  • het is gebruiksklaar
  • het is gemakkelijk aan te brengen
  • het is ademend en sluit niet af
  • het kan uitstekend gebruikt worden in combinatie met verf
  • het beschermt de voegen, waardoor hervoegen minder vaak noodzakelijk is

Als jij jouw huis goed wilt beschermen, dan is dit impregneermiddel dus zeker een aanrader! Je kunt het heel eenvoudig aanbrengen met een grote blokkwast en meer hoef je eigenlijk niet te doen! Wil jij jouw huis graag helemaal verven? Geen enkel probleem, de buitenverf kun je gewoon over de Polykit aanbrengen. Dit merkt biedt daar bovendien zelf ook uitstekende producten voor aan. Zijn jouw muren al geïsoleerd en vraag jij je af of dit product dan wel gebruikt kan worden? Dat kan zeker, door de ademende eigenschappen ervan. Zorg er voor dat jij geen last krijgt van een vochtprobleem in huis en kies voor het gebruik van het impregneermiddel Polykit! Lees meer…