Hoe voorkom ik contact met een incassobureau?

Hoe voorkom ik contact met een incassobureau?

Hoe jij voorkomt dat jij contact hebt met een incassobureau is ten eerste door het lezen van deze tekst. En met een beetje gezond verstand weet jij prima wat een incassobureau voor werkzaamheden uitvoert. Je moet je er dus ook bewust van zijn dat als jij eenmaal in contact bent gekomen met ze, jij niet helemaal volgens de regels hebt gehandeld. Wat heb jij na het lezen hopelijk geleerd?

  • Wat een dergelijk bureau precies doet
  • Hoe jij kunt voorkomen dat jij extra geld moet betalen
  • Hoe jij beter op je geld kunt letten

Wat doet het incassobureau precies?

Wat doet het incassobureau dan precies, waar staat het voor? Dit is een onderneming die in opdracht van andere ondernemingen openstaande vorderingen probeert te innen. In 2011 waren er in Nederland ongeveer 444 bureaus actief. Een dergelijk bureau kan zijn diensten verlenen tegen een vergoeding. Deze vergoeding wordt door de schuldeiser verhaald op de schuldenaar. Het bureau probeert dan naast de hoofdsom ook nog de de vergoeding te incasseren, dat is eigenlijk het doel. Een incassobureau kan ook de hele vordering kopen door middel van een cessie of door middel van het vestigen van een pandrecht. Voor een cessie is een mededeling aan de schuldenaar vereist en het gevolg is dan dat het incassobureau zelf schuldeiser wordt. Daarmee loopt deze wel een risico, want als het bureau de vordering niet kan innen, dan zal de koopprijs die betaald is voor de cessie zijn verdwenen. Weinig bureaus maken om die reden dus gebruik van zo’n cessie. Diensten van het incassobureau zijn dus de volgende. Het bureau zal na het aannemen van een zaak aanmanende brieven aan de schuldenaar sturen. Meestal wordt er dan alsnog betaald of wordt er alsnog een betalingsregeling afgesproken. Dit heeft niet in alle gevallen effect. Soms kan het ook tot dagvaarding leiden, als het gewenste effect dus niet wordt bereikt. Om dat te kunnen bereiken zal het bureau een deurwaarder inschakelen, maar soms is er zelfs een advocaat voor nodig. De bureaus hebben geen wettelijke status, want iedereen kan een dergelijk bureau beginnen.

Zijn er verder nog dingen waar ik op moet letten?

In het algemeen is het goed om ervoor te zorgen dat jij op je geld let en dat jij ervoor zorgt dat jij je betalingen altijd onder controle hebt. Het is vooral van belang om te zorgen dat jij weet wanneer je wat moet betalen, dat jij weet aan wie en dat er niet eerst hoeft te worden aangemaand voordat jij eindelijk de betaling gaat doen. Als jij dit namelijk niet goed onder controle hebt dan loop je het risico dat jij naast de hoofdsom, een groter bedrag moet betalen. Dat is zonde geld, want misschien had jij door wat alerter te zijn op je betalingen een betaling aan het incassobureau kunnen voorkomen. En voor iedereen die te maken heeft met klanten en bovenstaand verhaal herkent? Soms is het nodig om een dergelijk bureau in te schakelen. Mocht dat zo zijn? Credifin Incassobureau kan dit oplossen. Maak een account aan, upload je facturen en ga aan de slag.