Hoe sterk is magnetische verf precies?

Hoe sterk is magnetische verf precies?

Bij de webshop magneetverfmagneten.nl krijgen ze heel vaak de vraag hoe sterk hun magnetische verf nu precies is. veel mensen vinden het namelijk heus een tof idee maar vragen zich af of het wel sterk genoeg is om daadwerkelijk dingen aan op te hangen. En uiteraard is het dat! het is een beetje moeilijk voor te stellen omdat we gewend zijn aan magneetborden van bijvoorbeeld staal, maar ook magnetische verf kan heel goed werken. Belangrijk daarbij om te beseffen is wel dat je het in meerdere laagjes moet aanbrengen. Als je namelijk slechts één dun laagje magneetverf gebruikt dan spreekt het voor zich dat de magnetische werking nog niet sterk genoeg is voor veel magneetjes. maar als je meerdere lagen over elkaar aanbrengt (minimaal twee) dan kan de muur of het object dat je ermee geverfd hebt echt wel wat hebben. Zeker als je de sterke magneetjes gebruikt die ze in dezelfde webshop verkopen hoef je je geen zorgen te maken over of papieren knipsels, bonnetjes en tekeningen wel blijven hangen. Het is echt een hele makkelijker manier om van een kale muur iets heel creatiefs te maken. Magnetische verf over de hele muur maakt er als het ware een kunstmuurtje van, maar dan een die je constant kunt aanpassen. Je kunt de muur gebruiken om mooie posters of foto’s op te hangen, of tekeningen van de kinderen. Als je daar een speciale muur voor creëert dan hangen die in ieder geval vanaf dat moment niet meer door het hele huis. 

Is magnetische verf makkelijk aan te brengen?

Als je besloten hebt dat je magneetverf wilt gaan toepassen op een muur in je huis kun je gewoon een verfbak en rollers kopen die bedoeld zijn voor normale muurverf. Het aanbrengen ervan doe je namelijk precies op dezelfde manier. Als je wilt kun je over deze magnetische verf ook nog een andere kleur muurverf doen. Zolang je deze gekleurde muurverf niet te dik aanbrengt blijft de magnetische werking van de verf die eronder zit het nog prima doen. Magnetische verf is dus echt wel een stuk sterker dan je zou vermoeden, zeker als je voor de kwalitatief goede verf van MagneetvergMagneten.nl gaat. Daarvan kunnen ze de kwaliteit namelijk absoluut garanderen.

Maak je eigen art wall met magneetverf 

Voor veel mensen is magnetische verf nog een heel nieuw begrip, maar je kunt er echt super toffe effecten mee creëren! Je krijgt er als het ware een muur mee die je constant kunt blijven aanpassen. je kunt er van alles aan ophangen met behulp van magneetjes, om een toffe, persoonlijke collage te maken, zoals:

  • Foto’s van jou en je gezin of met vrienden
  • Mooie knipsels uit tijdschriften
  • Posters of postkaarten

Natuurlijk kun je de muur ook gewoon voor hele praktische doeleinden gebruiken. Zo gebruiken veel mensen magnetische verf op een muur in de keuken. Daar kunnen ze dan bonnetjes aan hangen, recepten of boodschappenlijstjes. De muur werkt dan meer als een soort agenda of lijst met herinneringen, en dat kan super praktisch zijn. Bovendien ziet het er ook nog eens een stuk mooier uit dan wanneer je een magneetbord aan de muur hangt. Een magnetische muur is gewoon een stuk strakker, en bovendien veel groter dan dat je een magneetbord ooit zult vinden!