Hoe kies je Audi A3 winterbanden voor je auto?

Hoe kies je Audi A3 winterbanden voor je auto?

Wanneer het gaat om de veiligheid tijdens het rijden in de auto, gaat het vaak om de beurten die een auto krijgt, de voorruit en de onderdelen die voor een Audi gekocht worden. Echte veiligheid en comfort begint echter bij het zoeken naar de juiste banden voor de Audi A3. Deze auto wordt standaard geleverd met velgen tussen de 16 en 19 inch en de banden die hiervoor gekozen worden, bepalen in hoge mate het comfort tijdens het rijden. Ze bepalen ook de veiligheid en juist daarom is het belangrijk dat er gekozen wordt voor goede Audi A3 winterbanden. De Audi A3 winterbanden zijn namelijk speciaal ontwikkeld voor de winter:

  • Audi A3 winterbanden hebben een rubbersamenstelling die de vorm houdt bij lage temperaturen;
  • Het bredere profiel biedt meer grip bij sneeuw op het wegdek;
  • Het speciale profiel van Audi A3 winterbanden biedt meer grip bij gladheid.

Op het moment dat je op zoek gaat naar Audi A3 winterbanden is het belangrijk om te weten dat M+S niets te maken heeft met winterbanden. M+S staat voor modder en sneeuw en elke fabrikant mag dit op de band plaatsen, zonder dat dit iets te betekenen heeft. Wil je zeker weten dat je Audi A3 winterbanden bestelt, dan kies je voor banden met een sneeuwvlok erop óf je kiest voor een betrouwbare aanbieder zoals JD Banden en Velgen (jdbandenvelgen.nl) die je verder kan helpen met het kiezen voor Audi A3 winterbanden.

Het belang van Audi A3 winterbanden

Audi A3 winterbanden zijn een goede keuze voor de mensen die kiezen voor het rijden in een Audi. Je wilt namelijk niet alleen van A naar B komen wanneer je kiest voor Audi. Je wilt van A naar B komen met het volste gemak en het vertrouwen in de prestaties van de Audi. Je kiest voor luxe, gemak en comfort. Door te kiezen voor de juiste Audi A3 winterbanden weet je zeker dat je op elk moment kunt rekenen op de prestaties van jouw auto. Je weet dat het optrekken gaat zoals je wilt en dat je altijd kunt remmen wanneer dit belangrijk is. Daarnaast is het aanzienlijk comfortabeler voor alle inzittenden omdat de grip en wegligging beter is. Concreet betekent dit dus dat de Audi met de Audi A3 winterbanden ook tijdens de winter optimaal kan presteren. Zoals je gewend bent van de Duitse kwaliteit van Audi. Door te kiezen voor de juiste banden, zorg je ervoor dat je de best mogelijke auto onder je kont hebt – en kunt houden.

Waarom zijn winterbanden eigenlijk niet verplicht?

Winterbanden zijn in Nederland niet verplicht en daar is veel kritiek op gekomen. Winterbanden verkleinen het risico op winters wegdek en concreet betekent dit minder slachtoffers en minder file. De Nederlandse wetgever heeft echter besloten om het gebruik van deze banden niet te verplichten omdat het aantal dagen met winterse neerslag in Nederland laag is en Nederland relatief vlak is. Daarom zou het risico lager zijn. We willen er echter graag op wijzen dat de Nederlandse overheid en ook de ANWB aanraden om wel winterbanden te gebruiken tijdens winterse omstandigheden. Winterse omstandigheden komen overigens vaker voor dan gedacht wordt. Al bij temperaturen die lager zijn dan 7 graden Celsius is het beter om deze winterbanden te gebruiken dan de zomerbanden die duidelijk gemaakt zijn voor hogere temperaturen. Voor de kosten hoef je het niet te laten: winterbanden hebben een langere levensduur en zorgen ervoor dat er minder ongelukken gebeuren. Daarmee is de aanschafprijs alweer terugverdiend binnen de kortste keren in de meeste gevallen.