Goedkoopste energieleverancier

Goedkoopste energieleverancier

Heb jij wel eens uitgezocht wie voor jou de goedkoopste energieleverancier is? Veel mensen besteden hier weinig aandacht aan. Ze maken hier eens een keus voor en blijven vervolgens jarenlang bij dezelfde leverancier zitten. Dit is ook inderdaad het eenvoudigste om te doen, maar je geeft waarschijnlijk dan wel meer geld uit aan gas en licht dan strikt noodzakelijk is en dat is natuurlijk zonde. In een tijd waarin iedereen probeert te besparen om geld over te houden voor leuke dingen, is het natuurlijk wat vreemd om niet uit te zoeken wie de goedkoopste energieleverancier is in jouw geval. Nu denk je misschien, maakt dat dan zoveel uit? Jazeker, er kunnen echt forse prijsverschillen zitten tussen de verschillende aanbieders. Het is uiteraard zonde om geen gebruik te maken van deze concurrentie. Door een overstap kun je vaak in één keer veel geld besparen en daar profiteer je gewoon maandelijks van! Het kost je maar eenmaal even een beetje tijd en vervolgens heb je daar een hele tijd plezier van. Aangezien de tarieven regelmatig wijzigen en veel aanbieders kortingen geven aan nieuwe klanten, is het altijd aan te raden om eens in het jaar of eens in de twee jaar na te rekenen of jij nog wel bij de goedkoopste energieleverancier zit!

Goedkoopste energieleverancier vinden

Wil jij zelf de goedkoopste energieleverancier vinden, dan is dit echter nog best wel een klus. Je moet immers van iedere aanbieder uit gaan rekenen hoe hoog jouw jaarrekening bij hen zou zijn. Waarom moet je dit nu echt uitrekenen? Kun je niet gewoon de tarieven naast elkaar leggen? Dat kan natuurlijk wel, maar doordat je energierekening uit vier verschillende variabelen bestaat, die bij iedere aanbieder ook weer anders zijn. Wil je de goedkoopste energieleverancier vinden, dan moet je dus aan het rekenen gaan. Hoe hoog is het vastrecht voor stroom en voor gas bij iedere aanbieder? En wat zijn hun verbruikstarieven voor deze twee zaken? Dit moet je dan ook nog eens vermenigvuldigen met jouw jaarlijkse verbruik om een beeld te krijgen van de hoogte van de jaarrekening. Dit is natuurlijk al best wel wat werk, maar daar komt dan ook nog eens bij dat we momenteel in Nederland heel veel verschillende leveranciers hebben en er komen ook nog regelmatig weer nieuwe bij. En jouw stroomverbruik en gasverbruik wil natuurlijk ook nog wel eens wijzigen, bijvoorbeeld doordat je thuis gaat werken of doordat de kinderen uit huis gaan. Het is daarom echt de moeite waard om met regelmaat na te gaan wie dan voor jou de goedkoopste energieleverancier is.

Maak gebruik van vergelijkingssite

Nu zul je natuurlijk niet heel enthousiast worden van het idee van het uit moeten voeren van zoveel rekenwerk. Gelukkig is er ook een eenvoudigere manier om de goedkoopste energieleverancier te vinden, namelijk door gebruik te maken van een vergelijkingssite. Nu zijn er verschillende van deze sites, maar ze zijn niet allemaal even betrouwbaar en onafhankelijk. Een site op dit gebied die wel echt onafhankelijk is, is GoedkoopsteEnergie.com. Bij hen kun je heel gemakkelijk achterhalen wie voor jou de goedkoopste energieleverancier is, je hoeft alleen maar in te voeren:

  • wat je postcode is
  • of je een dubbele stroommeter hebt of een enkele
  • hoe hoog je verbruik van gas en van stroom is

De site doet dan al het rekenwerk voor jou en geeft je een helder overzicht van de hoogte van de kosten bij iedere leverancier. Zo zie je snel wie het voordeligst is. Wil je overstappen? Dan kan GoedkoopsteEnergie.com dit ook meteen voor jou regelen. De goedkoopste energieleverancier vinden en hiernaar overstappen kun je dus heel eenvoudig bij hen regelen!