Een taxus is het hele jaar door groen

Een taxus is het hele jaar door groen

De taxus is een zeer geliefde plant van mensen met groene vingers. Het is een plant die onderdeel uitmaakt van de coniferenfamilie en dat betekent dat de taxus het hele jaar door groen is. Een plant die u na het poten met rust kunt laten. Snoei de taxus eens in het halfjaar zodat het niet te groot wordt en hij zal zichzelf verder prima kunnen redden. Hij voedt zich met de grondstoffen in de grond en zal water met zijn wortelen ophalen uit de diepte. U kunt ervoor kiezen om deze struik als eyecatcher in het midden van de tuin te zetten maar u kunt ook een rij plaatsen ter natuurlijk afscheiding van uw erf. Het is een perfecte afscheiding die u samen met uw buren kunt delen. Overleg wie de plant zo nu en dan snoeit. Doorgaans kiest men er dan voor om ieder zijn eigen zijde te snoeien. Alleen over de hoogte kan smaak verschillen. Maar daar komt u met uw vriendelijke buren vast en zeker wel uit. Toch is het zonde om ze rij aan rij te planten want de taxus Baccata die wij op taxusbestellen.nl aanbieden mag zeker gezien worden. Misschien wilt u juist uw tuin opdelen in bijvoorbeeld een terrasje met een stuk grasveld en daarachter een bloemen- en plantentuin. De taxus steekt er dan met kop en schouders bovenuit en zal een van de oogappels van uw tuin kunnen worden. Klinkt u dat nu al als muziek in de oren? Kijk dan ook eens op onze website. Het is direct de ideale webwinkel voor al uw gewenste taxussen en daarnaast vindt u er handige informatie over het planten en onderhouden van deze prachtige struik.

U kunt de taxus op ieder gewenst moment van het jaar planten

De taxus is op diverse manieren bij ons te verkrijgen.

  • Zo kunt u de plant in pot kopen. Dat is handig tijdens het vervoer maar het grote voordeel van de taxus in pot ligt er voornamelijk in besloten dat u deze variant het gehele jaar door kunt planten in u voor- en achtertuin,
  • Liever een plant met kluit? Ook dat is zeker een optie. Vooral medio september tot en mei hebben we deze variant op voorraad. Dit geldt zowel voor Baccata als andere soorten zoals de altijdgroene Hicksii
  • Liever een taxusstruik die een stuk kleiner blijft? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Vanuit onze eigen kwekerij gaan we na het ontvangen van uw bestelling vrijwel direct tot levering over. De bezorging kost u slechts €34,50 maar omdat onze kwekerij in het midden van Nederland gevestigd is kunnen we wel morgen al bij u langskomen om te leveren. Wilt u zelf de planten poten of hebt u daar hulp bij nodig? Voor een kleine meerprijs nemen we dat klusje namelijk graag van u over. Wist u trouwens dat u op al onze producten maar liefst 3 maanden garantie krijgt? Het kan immers zo zijn dat een plant ziek is geworden door het vervoer of dat het niet wil gedijen in uw grond. Het komt vrijwel nooit voor maar het is goed om te weten dat we u dan kosteloos van een nieuw product zullen voorzien.

Qua onderhoud hebt u er nauwelijks last van

Eigenlijk hoeft u het na het poten vrijwel nooit meer te verzorgen. Alleen in een jong stadium raden we het aan om het zo nu en dan te besproeien, zeker als er sprake is van een hittegolf in het land. Enkel kortwieken door te snoeien met een heggenschaar is meer dan voldoende.

Lees meer…