<< terugJe bent nu hier : Home * blogs
Check of je recht hebt op geld!
donderdag 07 maart 2013  door:
Misschien wist je het nog niet, maar als je een of meerdere bijbaantjes hebt gehad naast je school of studie, heb jij waarschijnlijk recht op belastingteruggave! Maar wat houdt dat precies in?

Als jongere betaal je via je werkgever belasting. Meestal betaal je als jongere teveel belastinggeld. Het teveel betaalde geld kun je terugvragen aan de Belastingdienst. De meeste jongeren weten dit niet of vinden het simpelweg te moeilijk om de formulieren in te vullen. Doe je er niets mee, dan heb je grote kans dat je een leuk bedrag misloopt. Je kunt zelfs nog van de afgelopen 5 jaar teveel betaalde belastinggeld terugvragen. En dat bedrag zou wel eens flink kunnen oplopen in de honderden euro’s.

 

Hoe werkt het?

Je kunt via de website van de belastingdienst, je jaaropgaven invullen. Klik hier voor de link:  

http://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/jongeren/. Je kunt dit alleen invullen of met behulp van bijvoorbeeld je ouders. Er zijn ook verschillende organisaties die jou kunnen helpen, zoals het JIP in Den Haag/Delft en Zoetermeer, check hiervoor hun website www.jipdenhaag.nl. Of zo kun je ook hulp krijgen van CNV jongeren, kijk hiervoor op http://www.fnvjong.nl/(bij)baan/Belastingaangifte.

 

Vind je het allemaal te ingewikkeld, dan kun je het tegen een kleine vergoeding laten invullen via de website www.hoeveelkrijgjij.nl. Je kunt eerst checken op hoeveel teruggave je recht hebt. Je hebt hier voor wel je jaaropgave van je bijbaan nodig om alles te kunnen invullen. Als je dit hebt gedaan, dan kun je vervolgens zien het bedrag zien wat je terug krijgt. Hierna hoef je niks meer te doen, maar doen de belastingadviseurs al het werk en krijg je het geld op jouw rekening gestort. Zij vragen een bijdrage van slechts 10%. Hierdoor behoud jij 90% van je teruggave. Is het eindresultaat dat je geen recht hebt op teruggave? Wees gerust, dan hoef je ook helemaal niets te betalen. Misschien heb je volgend jaar meer geluk.

 

Mijn ervaring

Ik heb het zelf ook uitgeprobeerd! Helaas geen succes, want ik heb geen recht op geld. Waarschijnlijk is dit zo omdat ik niet lang een bijbaantje heb gehad. Ik heb 2 bijbaantjes gehad. Eentje in een restaurant voor 2 maanden. En de ander bij de Xenos voor bijna 4 maanden. Ik moet wel zeggen dat het snel en makkelijk gaat, echt een aanrader, als jij weet dat je heel lang een bijbaantje(s) hebt gehad. Misschien kan je er wel heerlijk van op vakantie!

 

 

 

 


reacties
er zijn nog geen reacties geplaatst


geef jouw reactie op deze blog
Ik ben een van jaar

Geef hieronder je e-mailadres op. Je ontvangt dan bericht als anderen reageren op deze blog.

Je krijgt geen andere e-mails en afmelden is simpel.
  iconverzenden  
Waarom staat mijn reactie niet gelijk online?
Je reactie wordt, voordat deze wordt geplaatst op de site, goedgekeurd door de beheerders. Deze komt dus niet direct online.