<< terugJe bent nu hier : Home * blogs
Het billboard is halfvol!
vrijdag 01 maart 2013  door:
Genoeg drinkwater in de dorre omgeving van een woestijn? Je zou denken van niet. Maar een uitvinding van de universiteit van Lima zorgt sinds drie maanden voor drinkwater waar honderden families van kunnen leven. Een slimme reclamepaal! Dit billboard haalt namelijk water uit de lucht.

In Nederland klagen we wel eens dat het zo vaak regent. Maar op andere plekken in de wereld is het weer veel te droog. Het Zuid-Amerikaanse Lima ligt midden in de Peruaanse woestijn. Voor de ruim zeven miljoen inwoners is er niet genoeg drinkwater. Ze drinken vaak water uit een put, maar dat is meestal vervuild. Toch is een woestijn niet zo droog als je denkt. De universiteit van Lima bedacht daarom een slimme reclamepaal.

 

Ook in de woestijnlucht van Lima zitten namelijk veel kleine waterdeeltjes. Het reclamebord filtert de waterdeeltjes uit de vochtige lucht en koelt ze af. Daardoor veranderen de kleine deeltjes in schone waterdruppels. Deze worden opgevangen in een grote bak en vormen schoon drinkwater. Onderaan de paal waarop het bord staat, is een kraantje waaruit gezuiverd drinkwater stroomt. In de drie maanden dat de reclamezuil er nu staat, is er al bijna tienduizend liter drinkwater uit de lucht gehaald. Genoeg water waar vele dorstige Peruanen van kunnen drinken.

 

Oorspronkelijk was de actie van de universiteit bedoeld om meer studenten te trekken. Het is nog niet bekend of nu ineens vele studenten zich hebben aangemeld voor een studie. Zelfs al zou dat niet gebeuren, dan denk ik nog dat de actie succesvol is geweest. Het is maar net hoe je het bekijkt…..Volgens mij is het (billboard) glas hier duidelijk halfvol!


reacties
er zijn nog geen reacties geplaatst


geef jouw reactie op deze blog
Ik ben een van jaar

Geef hieronder je e-mailadres op. Je ontvangt dan bericht als anderen reageren op deze blog.

Je krijgt geen andere e-mails en afmelden is simpel.
  iconverzenden  
Waarom staat mijn reactie niet gelijk online?
Je reactie wordt, voordat deze wordt geplaatst op de site, goedgekeurd door de beheerders. Deze komt dus niet direct online.