<< terugJe bent nu hier : Home * blogs
Harlem Shake
vrijdag 01 maart 2013  door:
Gangam Style is alweer helemaal uit, er is namelijk een nieuwe internethype. Bijna iedereen doet er aan mee: de Harlem Shake. Er worden talloze filmpjes geüpload van een groep mensen die op altijd hetzelfde nummer ineens ‘’random’’ gaan dansen en wild heen en weer bewegen.

Over heel de wereld

Op 2 februari werd door de vlogger ‘’Filthy Frank’’ een video geüpload met de Harlem Shake. Hij heeft ongeveer 1300 volgers op Youtube dus het filmpje werd snel verspreid. Sindsdien doet iedereen over heel de wereld eraan mee. Nederland natúúrlijk ook! In enkele weken tijd werden meer dan 12.000 video’s gemaakt met in totaal meer dan 44 miljoen views. Zo zijn er diverse fimpjes uit steden zoals bijvoorbeeld uit Haarlem ‘’De Haarlem Shake’’.   Creatief bedacht allemaal. Het wordt overal uitgevoerd, op straat, woonkamers, kantoren en zelfs in de klassen. En ja, de leraren doen gewoon lekker mee.

 

Hoe gaat de Harlem shake?

Meestal begint ieder filmpje met 1 persoon (vaak met een masker of helm op) die in zijn eentje danst op het nummer voor een paar seconden. Diegene is omringd door andere mensen die doen alsof ze er niets van merken.  Dan komt de bas in het nummer en opeens danst iedereen mee. Ze dansen raar en staan te schudden met hun armen en benen! Vaak hebben ze dan ook kostuums of weinig kleding aan.   

 

Over de hele de wereld doen jongeren de Harlem shake. In Egypte heeft de populaire ‘’dans’’ zelfs voor arrestaties gezorgd. Er zijn vier mannen gearresteerd toen zij deze dans uitvoerden. De politieman die hen arresteerde vond het nogal aanstotend omdat de mannen namelijk in hun onderbroek stonden te dansen voor een camera… charming!

 

Not impressed

De drie bedenkers van de Harlem Shake komen uit Amerika, New York en zijn ‘not impressed’ . Ze vinden de youtube video’s die nu door duizenden mensen worden gemaakt niets meer dan triest. Deze dans gaat eigenlijk om het uiten van je gevoelens in de vorm van bewegingen, niet om elkaar voor gek te zetten. De originele Harlem Shakers laten zien hoe het écht moet in het hier onderstaand filmpje:

 

 


reacties
er zijn nog geen reacties geplaatst


geef jouw reactie op deze blog
Ik ben een van jaar

Geef hieronder je e-mailadres op. Je ontvangt dan bericht als anderen reageren op deze blog.

Je krijgt geen andere e-mails en afmelden is simpel.
  iconverzenden  
Waarom staat mijn reactie niet gelijk online?
Je reactie wordt, voordat deze wordt geplaatst op de site, goedgekeurd door de beheerders. Deze komt dus niet direct online.