<< terugJe bent nu hier : Home * blogs
India - Dag 8
vrijdag 01 maart 2013  door:
We zijn India zat en willen naar huis. En vandaag mag dat ook! De laatste uurtjes zijn aangebroken dus we tellen af, tussen het shoppen door dan.

Om 5.20u gaat de wekker: de rest van de groep vertrekt zo meteen al richting het vliegveld, dus wij zwaaien ze nog even uit.
De helft van de overgebleven groep duikt vervolgens het bed weer in, maar de diehards lopen richting het strand om de zonsopgang te aanschouwen.
Bij het strand aangekomen is het nog steeds pikkedonker, maar al snel wordt het lichter. Teleurstelling volgt: het is erg bewolkt en links van ons begint het zelfs weer te bliksemen. De onweersbui trekt echter aan de zijkant voorbij en ondanks (of misschien wel juist dankzij) de bewolking kunnen we genieten van een prachtig schouwspel met elke kleur rood, oranje en roze die je maar kunt bedenken. Als het licht is geworden en het strand ontwaakt (overal rennen kleine krabben en de vissers worden ook actief op het water) duiken wij ons bed weer in.

Even voor tien uur bestellen we nog snel even roomservice (de keuken sluit om 10.00u) en gaan dan rustig inpakken. Om 11.00u worden we opgehaald door een taxi (de meest luxe jeep die we tijdens de reis hebben gezien) die ons naar een net 2-maanden oud winkelcentrum brengt. Allemaal Westerse winkels waar je ook kijkt, en alles in verhouding veel goedkoper dan Nederland. We brengen er drie uur door maar moeten dan helaas al weer terug naar het park, waar wij met de koffers opgehaald worden en op weg gaan naar het vliegveld van Chennai.
Tijdens de heen en weer reis naar de stad blijkt wel hoe tegenstrijdig alles in India is. Aan de ene kant van de weg staat een supermooi Universiteitsgebouw, terwijl aan de andere kant van de weg huisjes staan die instorten als je er naar kijkt. De verschillen zijn groot in India en op dat soort plekken komt dat het meeste naar voren.

Je wordt voorafgaand aan een reis naar India vooral gewaarschuwd voor het eten. Het is veel pittiger dan we in Nederland gewend zijn. Toch hebben we de hele reis geen zieke mensen gehad. Tot nu toe dan. Op Chennai gaat het mis (hoewel we daar pas op Dubai achter komen). We hebben de keuze uit twee eettentjes. Als we allemaal eten halen bij hetzelfde tentje, lijkt er nog niks aan de hand. Een paar mensen eten er een stukje pizza, anderen eten er sandwiches. Met als gevolg dat als we op het prachtige vliegveld van Dubai wachten op ons vliegtuig, we allemaal ziek zijn.
Gelukkig (bij een aantal dankzij de medicijnen)gaat het wel weer beter tegen de tijd dat we het vliegtuig (de luxe Airbus met een enorme keuze uit films, series en muziek) in gaan. De reis lijkt langer te duren dan de heenweg, maar waarschijnlijk omdat we allemaal zo ontzettend graag naar huis toe willen. Ongeveer 24 uur nadat we van het warme huisje in India zijn vertrokken naar het vliegveld, komen we aan op Schiphol, waar het ongeveer 4 graden is.

India was warm, hartverscheurend, bizar, spannend, interessant, confronterend, stinkend, bijzonder en vooral heel gezellig. Maar we zijn allemaal heel erg blij dat we vanavond gewoon weer in ons eigen bedje slapen.

 


 


reacties
er zijn nog geen reacties geplaatst


geef jouw reactie op deze blog
Ik ben een van jaar

Geef hieronder je e-mailadres op. Je ontvangt dan bericht als anderen reageren op deze blog.

Je krijgt geen andere e-mails en afmelden is simpel.
  iconverzenden  
Waarom staat mijn reactie niet gelijk online?
Je reactie wordt, voordat deze wordt geplaatst op de site, goedgekeurd door de beheerders. Deze komt dus niet direct online.