<< terugJe bent nu hier : Home * blogs
Eindelijk was het zover.
woensdag 27 februari 2013  door:
Op zaterdag 19 januari was het zover, de 1e voorbereidingsdag in het traject op weg naar het nationaal jeugddebat in de 2e kamer, deze vond plaats in Utrecht.

Het was volgens ons een hele gezellige dag. Nadat iedereen op het station was aangekomen werden we door een aantal begeleiders op het station opgehaald en naar het christelijk gymnasium in Utrecht gebracht waar we de gehele dag verbleven.

 

Nadat de begeleiders en trainers zich hadden voorgesteld, werd er kennis gemaakt met je fractie en je begeleiders. Koen is in fractie rood 1 beland en Daan in  fractie groen 2.

In de fractie werden er eerst allerlei spelletjes gedaan om elkaar beter te leren kennen. Zo werd er een spelletje gedaan waarbij je jezelf moet beschrijven aan de hand van een voorwerp.

Na het voorstelrondje werd er kennis gemaakt met de andere groep want er zijn 2 groepen van elke kleur (blauw, rood, groen, geel), en die vormen straks 1 fractie. Ook met deze groep werd er een spelletje gespeeld om elkaar beter te leren kennen.

 

Na al het voorstellen was het alweer tijd voor de lunch. Tijdens de lunch moest je bij je eigen groep blijven om elkaar nog beter te leren kennen. Trouwens de broodjes waren heerlijk.

Toen de buikjes vol waren begon het echte werk. Onder leiding van de begeleiders en trainers begonnen de eerste debatooefeningen. Er werd er flink op los gedebatteerd over verschillende stellingen in verschillende vormen. Na al dat debateren werd er gezamenlijk afgesloten en werd iedereen weer op de trein naar huis gezet. Terugkijkend op een geweldige dag.

 

Op dit moment zijn de JIJ-onderzoeken ( jongeren interviewen jongeren) in volle gang. Iedereen heeft e-mail adressen aanegeleverd en deze mensen vullen een onderzoek in. Met deze statistieken staan wij nog sterker in de tweede kamer.

 

De 4 onderwerpen zijn:

  1. Pesten
  2. Jeugdwerkloosheid
  3. Ontwikkelingssamenwerking
  4.  Middelbaar onderwijs.

 

Elke fractie zal de tweede kamer een voorstel presenteren over een v/d onderwerpen.

Deze voorstellen worden volgende keer door de fracties gemaakt. Dat is het weekend van 9 en 10 maart. Dan is eindelijk het voorbereidinsweekend in Limburg.

 

Tot de volgende keer

Daan & koen


reacties
er zijn nog geen reacties geplaatst


geef jouw reactie op deze blog
Ik ben een van jaar

Geef hieronder je e-mailadres op. Je ontvangt dan bericht als anderen reageren op deze blog.

Je krijgt geen andere e-mails en afmelden is simpel.
  iconverzenden  
Waarom staat mijn reactie niet gelijk online?
Je reactie wordt, voordat deze wordt geplaatst op de site, goedgekeurd door de beheerders. Deze komt dus niet direct online.