<< terugJe bent nu hier : Home * blogs
Stamboomonderzoek saai? Nee hoor!
maandag 25 februari 2013  door:
Stamboom whattes? Pff klinkt wel errug saai allemaal.

Al sinds ik een jaar of tien ben, ben ik geinteresseerd in stamboomonderzoeken. Dit heeft echter een hele lange tijd stilgelegen, totdat ik gisteren de aflevering van Verborgen Verleden met Waldemar Torenstra (bekend van o.a Divorce) zag op Nederland 3.

 

Wat is het?

Met een stamboom kun je op zoek naar je familiegeschiedenis. Je kunt bijvoorbeeld onderzoeken wie je betovergroot vader was en hoeveel achter-achternichtjes je hebt, of je misschien voorouders hebt die buitenlands bloed hebben etc. etc.

 

Saai

Stamboomonderzoeken? Saai zeg. Zul je nu misschien denken. Maar niets blijkt minder waar. Ik vind het namelijk heel interessant om erachter te komen wie je vooroudersouders zijn geweest, wat hun hebben gedaan in hun leven, en waar je roots oorspronkelijk vandaan komt etc. etc. Nog steeds saai zul je nu misschien denken. Maar nee!

 

Koninklijk bloed

 

In de aflevering van Verborgen Verleden met Waldemar Torenstra, komt hij namelijk achter een heleboel zaken uit zijn familie. Zo komt hij, door middel van stamboomonderzoek erachter dat hij Indonesisch bloed heeft, een opa had die in het verzet heeft gezeten, grootouders heeft die van adel waren en last but not least: Dat hij evenveel familie is van Willem van Oranje 1, als Beatrix! Niet bepaald saai lijkt mij.

 

Zelf aan de slag

Wil jij na het lezen van dit stukje nu ook onderzoek gaan doen naar je voorouders? Kijk dan eerst even deze filmpjes met tips over hoe je het het beste aan kunt pakken. Veel succes, en wie weet, heb jij stiekem ook wel koninklijk bloed!


reacties
er zijn nog geen reacties geplaatst


geef jouw reactie op deze blog
Ik ben een van jaar

Geef hieronder je e-mailadres op. Je ontvangt dan bericht als anderen reageren op deze blog.

Je krijgt geen andere e-mails en afmelden is simpel.
  iconverzenden  
Waarom staat mijn reactie niet gelijk online?
Je reactie wordt, voordat deze wordt geplaatst op de site, goedgekeurd door de beheerders. Deze komt dus niet direct online.