Lees meer over Verliefdheid en relatie
Liefdesverdriet

Hoe kom je ooit over hem of haar heen?!!

 

Verliefdheid brengt ook verdriet met zich mee. Bijvoorbeeld als je verliefd op iemand bent,Hart maar hij of zij niet op jou. Het kan ook zijn dat je het niet tegen de ander durft te zeggen, of als hij of zij jullie verkering heeft uitgemaakt. Dan kan je je daar heel erg rot om voelen. Jij wilt bij iemand zijn die ook verliefd is op jou maar dat kan dan niet. Misschien barst je in huilen uit als je jullie liedje op de radio of televisie hoort, als je hem of haar ziet lopen of ziet praten met iemand anders. Het lijkt wel of de wereld is vergaan en het nooit meer goed zal komen. Dat je nooit meer kunt genieten en gelukkig kunt zijn.


Het komt goed!
Vaak duren deze gevoelens een tijdje. Het is moeilijk om te geloven, maar het komt goed! Uiteindelijk zul je weer leuke dingen doen en kun je daarvan genieten. Hoe raar het nu ook klinkt: je zult iemand anders tegen komen die nog veel leuker is, waar je nog veel verliefder op wordt.


Doe iets anders
Tot die tijd wil je er waarschijnlijk niet aan denken. In het begin wil je misschien alleen maar op je kamer zijn en naar treurige liedjes luisteren. Gun jezelf dan ook de tijd om het verdriet te voelen. Blijf alleen niet in je verdriet hangen! Op een bepaald moment is het genoeg en pak je je leven weer op. Je gaat wat leuks doen met vrienden, je probeert aan iets anders te denken en je geniet weer. De gedachte dat je je over een tijd weer veel beter voelt, kan vaak helpen.