<< terugJe bent nu hier : HOME > De wereld > Media > Internet
Lees meer over Internet
Facebook

Het sociale netwerk Facebook is vooral bedoeld om online contacten te onderhouden met je vrienden.

 

Je kunt een eigen pagina aanmaken en daar informatie, foto’s of interesses van jezelf opzetten. Ook kun je vrienden uitnodigen om zich aan te sluiten aan jouw netwerk. Via het netwerk kun je berichten naar elkaar sturen en je kunt reageren op foto’s of filmpjes van je vrienden.

 

Maar let wel op! Het kan zijn dat vreemden op je netwerk gaan kijken en hier misbruik van maken. Het is daarom slim om je privacyinstellingen op je sociale media te bekijken.

 

Op Facebook staat een hele lijst met privacy instellingen. Het is verstandig om deze instellingen samen met je ouders te bekijken omdat deze instellingen verwarrend kunnen zijn. Tijdens het opstellen van een bericht kan je kiezen wie het bericht wel en niet mag ontvangen. Vrienden, vrienden van vrienden, iedereen of alleen bepaalde personen. Ook kun je deze standaard instellen bij de privacyinstellingen onder het kopje ‘Je standaardprivacy bepalen’.

Facebook gebruikt gezichtsherkenning. Om deze uit te zetten ga je naar ‘Privacyinstellingen’. Dan ga je naar ‘instellingen voor taggen’ en daar kan je tagsuggesties uitzetten.